Opoziţia acuză asaltul PD-ist asupra inspectorului şcolar general Mihai Muresan

Democrat-liberalii au lăsat impresia că s-au împăcat destul de uşor cu revenirea liberalului Mihai Mureşan la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), după ce acesta îşi recâştigase funcţia de conducere în instanţă, detronându-l astfel pe democrat-liberalul cu ,,rădăcini” social-democrate, Vasile Marc.

Dar, generalul Mihai Mureşan s-a bucurat de o revenire scurtă, de nici cinci luni, la şefia ISJ, deoarece nu mai este pe placul oficialilor de la Ministerul Educaţiei, potrivit calificativului primit - ,,Nesatisfăcător”, fără nicio notă de argumentare.

PNL: Oltean a instrumentat o evaluare

Liberalii, printr-un comunicat de presă, acuză asaltul PD-ist asupra conducerii ISJ şi îşi exprimă dispreţul profund faţă de actualele preocupări judeţene ale PDL, punând toate acuzele în ,,cârca” liderului judeţean PDL, deputatul Ioan Oltean.

,,Prin grija marelui învăţător judeţean, ce nu a mai văzut de 20 de ani o catedră de şcoală, principala preocupare a Ministerului Educaţiei în judeţ e reprezentată de decapitarea generalului în domeniu, Mihai Mureşan. Trecând peste situaţia dezastruoasă din ţară, inerent din judeţ, Ioan Oltean, la cererea pd-iştilor locali asaltează şi ultima funcţie publică rămasă nedistribuită geniilor de partid. (…) Domnilor pd-işti, vă atragem atenţia că măsura aţi întrecut-o de mult şi aţi ajuns să asediaţi domeniul ridicolului”, se precizează în comunicatul de presă emis pe adresa redacţiei.

Doina Pană (PSD): Este un abuz foarte mare acest calificativ

Fostul secretar de stat în MEC, vicepreşedintele PSD B-N, Doina Pană, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este un abuz foarte mare calificativul primit de Mihai Mureşan, în condiţiile în care toţi directorii şi inspectorii şcolari, inclusiv cei doi adjuncţi, au primit calificativul ,,Foarte Bine”.

,,Consider că este un abuz foarte mare acest calificativ pe care l-a primit domnul Mihai Mureşan, în contextul în care dânsul a fost inspector general circa 4-5 luni, perioadă în care nu s-au derulat nici investiţii, o perioadă prea scurtă, în care să putem zice că ar fi ceva putred la mijloc, şi în condiţiile în care un judeţ întreg a primit calificativ FB, directorii de şcoli au calificativ FB, inspectorii şcolari au calificativ FB, ceilalţi doi inspectori adjuncţi au calificativ FB, tu ca inspector general să ai Nesatisfăcător, mi se pare totul în neregulă”, a spus Doina Pană.

Ioan Oltean (PDL): Nu am nicio legătură

De cealaltă parte, liderul judeţean PDL, deputatul Ioan Oltean, spune ca întotdeauna, că nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă acum la Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi nici nu ştie despre o revenire a lui Vasile Marc la conducerea instituţiei.

,,Nu am nicio legătură, nu ştiu despre ce e vorba. Fără discuţii, am dialog cu ministrul Funeriu, aşa cum am cu toţi miniştrii, dar nu am informaţii despre ceea ce se întâmplă la nivel local. Deocamdată, inspector şcolar general este Mihai Mureşan, controlul este atributul Ministerului Educaţiei, eu nu fac controale şi nici nu mă interesează”, a menţionat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Revine sau nu Vasile Marc la şefia ISJ?

Întrebat dacă PDL îşi doreşte să recâştige şefia Inspectoratului Şcolar General, liderul judeţean al democrat-liberalilor, deputatul Ioan Oltean a răspuns:

,,Mi-am dorit şi îmi doresc şi acum, dar toate la timpul lor. Mă strădui să nu iau decizii pripite”, a precizat Oltean.

Fosta colegă de partid a lui Vasile Marc, social-democrata, Doina Pană, a ales să nu comenteze în niciun fel ipoteza revenirii lui Vasile Marc, acum în postura de democrat-liberal, la cârma ISJ.

,,Eu nu comentez în niciun fel pe cine hotărăşte PDL să pună la şefia ISJ. Vă spun cinstit, că m-am obişnuit să fiu prinsă într-o luptă permanentă pentru şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean, în condiţiile în care situaţia această datează de la domnul Cazacu încoace, încât din punctul meu de vedere nu există confortabil sau neconfortabil. Eu îmi fac treaba, nu confund niciodată administraţia cu politica, politica o fac în timpul meu liber, profesiunea mea de bază este aceea de dascăl, director adjunct la Colegiul Tehnic Infoel, şi cât timp voi exercita aceste profesii, niciodată nu voi amesteca administraţia cu politicul. (…) În rest, la cine s-au gândit, la ce se va întâmpla,am înţeles că şi domnul Mihai Mureşan a făcut contestaţii, că Ministerul Educaţiei va reveni asupra calificativului, că îl vor schimba sau nu îl vor schimba, din punctul meu de vedere este în neregulă”, a explicat vicepreşedintele PSD Doina Pană.

Ea a mai spus că se înţelege şi se va înţelege cu oricine va fi inspector şcolar general, deoarece în opinia fostului secretar de stat în MEC- ,,chestia aceasta cu patronatul în învăţământ e cam trasă de urechi”.

,,Vreau să precizez că mă voi înţelege cu orice inspector general în sensul că văd exact subordonarea, că îmi fac treaba, deoarece chestia asta cu patronatul în învăţământ e cam trasă de urechi, în sensul că aplici nişte metodologii şi te îngrijeşti de bunul mers al şcolii, asta face un inspector general. Nu vii tu cu invenţii, cu negocieri, în concluzie te interesează binele elevului, fără să fie pompos, indiferent cine este inspector general”, a conchis Doina Pană.

Mureşan atacă în instanţă calificativul primit

Liberalii sunt ceva mai fermi şi nu cedează uşor, punându-şi speranţa, din nou, în instanţele de judecată, care potrivit acestora, îi vor da dreptate lui Mihai Mureşan, şi se vor pronunţa împotriva ,,înscenărilor penibile ale PDL”.

,,Trăim cu speranţa că nu veţi mai da de lucru instanţelor de judecată care, păstrându-şi demnitatea, îi vor da tot domnului inspector general Mihai Mureşan dreptate, aşa cum de altfel au mai făcut-o, tot împotriva deciziilor sau înscenărilor d-voastre penibile”, se menţionează în comunicatul de presă emis de organizaţia judeţeană a PNL.

Profesorul Mihai Mureşan a revenit în funcţia de inspector şcolar general la finele lunii mai, ca urmare a punerii în executare a sentinţei civile nr. 613/2009, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul 1066/33/2009, sentinţă definitivă şi irevocabilă, printr-o deciziei pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În urma evaluării anuale, Mihai Mureşan a primit doar calificativul „Nesatisfăcător”, o portiţă numai bună pentru a putea fi revocat din funcţie. Dacă i s-ar fi acordat „Satisfăcător”, oficialii guvernamentali ar fi trebuit să-i mai acorde încă un an de graţie. Mureşan a contestat în instanţă calificativul primit, aflându-se în această perioadă în concediu medical.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5