Oniţa Mureşan expune la Palatul Parlamentului

Concitadina noastră, pictoriţa Oniţa Mureşan, este prezentă cu lucrarea "Eden", la Salonul Naţional de Artă, ajuns la ediţia a IV-a, derulat în sala Constantin Brîncuşi de la Palatul Parlamentului. Titlul expoziţiei este “Temeiuri”, tema fiind “Muzica elementelor primordiale”. Bistriţeanca este prezentă şi în catalogul coordonat de Aurelia Mocanu,Vladimir Bulat şi Constantun Hostiuc.. Expoziţia e deschisă până pe 30 mai.
Iată ce spune curatorul expoziţiei, Răzvan Paul Mihăescu: “ Pornind de la adevărul că identitatea unui popor este cultura lui, cei pentru care nici un efort nu e prea mare au alcătuit prin creaţia lor o fotogramă a plasticii româneşti contemporane. Astfel, în spaţiul generos pus la dispoziţie de Camera Deputaţilor, al cărui nume este deja un renume, un reper important în cariera oricărui plastician- am numit Sala Brâncuşi, se regăsesc nume din toate generaţiile artei plastice contemporane româneşti”.
Pentru Oniţa Mureşan este încă un punct câştigat la biografie, fiind una dintre cele mai prezente artiste de la noi la expoziţiile din ţară şi străinătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5