Oltean despre posibilii candidaţi Seserman şi Botiş: Dacă ar fi amândoi să candideze, pe amândoi i-aş susţine, că nu am niciun fel de supărare

Rămâne ca săptămâna viitoare, marţi, miercuri, cel târziu, să putem stabili şi candidatul pentru Colegiul 1 – Camera Deputaţilor. Nu este greu de stabilit candidatul, dar am aşteptat din două considerente: finalizarea discuţiilor şi negocierilor la nivelul alianţei şi pe urmă, în funcţie de aceasta, să vedem care este şi candidatul pe care noi urmează să îl desemnăm pentru acest colegiu. Comisia de Etică intră în analiză doar după ce Colegiul Director a aprobat deja lista de candidaţi. Lista se comunică apoi Comisiei de Etică, care în temeiul celor 12 criterii stabilite va analiza fiecare candidat în parte şi va da o soluţie. În afară de Alin Seserman, în momentul de faţă nu există o altă candidatură depusă în scris, doar verbal a domnului deputat Botiş Ioan. Eu îi susţin pe amândoi. Dacă ar fi amândoi să candideze pe amândoi i-aş susţine, că nu am nici un fel de supărare, a declarat liderul judeţean PDL Ioan Oltean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

La întrebarea unui jurnalist dacă fostul ministru al Muncii,Ioan Nelu Botiş, are şanse să ajungă să candideze din nou pentru un mandat de deputat, Oltean a răspuns:

,,Vom analiza acest lucru. Înainte de a trece de Comisia de Etică, dosarul trebuie să treacă de Biroul Politic Judeţean. Acesta este primul filtru prin care trebuie să treacă fiecare candidat. Abia pe urmă, domnia sa sau cel care va fi candidat se confruntă cu cele 12 criterii ale Comisiei de Etică. Domnul Botiş şi-a exprimat doar verbal dorinţa de a candida în virtutea continuităţii mandatului pe care domnia sa îl are.

Eu vreau să vă spun şi repet, în principal, în cazul lui Ioan Nelu Botiş , am fost rezervaţi deoarece nu am aveam nicio informaţie exactă în ceea ce priveşte dosarul pe care îl avea el în derulare, şi atâta timp cât există un asemenea demers, nu putea fi vorba de nicio candidatură nici la alegerile locale, nici la alegerile parlamentare.

Unul dintre criteriile Comisiei de Etică este acela care vizează existenţa unui dosar în derulare. Dacă acel dosar există, înseamnă că acel candidat nu îndeplineşte criteriile, ştiu eu, de etică, dacă ar fi să mă exprim aşa. Aşa că dacă acel dosar ar fi în curs de derulare în momentul în care Biroul Politic Judeţean va lua în discuţie subiectul Botiş, atunci e un subiect închis”, a menţionat Ioan Oltean.

Întrebat de ce tărăgănează lucrurile şi amână să pronunţe numele candidatului PDL pe Colegiul 1 – Camera Deputaţilor, Oltean a răspuns:

,,Pentru că doar joi am aflat exact că Bistriţa a reuşit să-şi păstreze pe liste doar candidaţi ai PDL. Nu am mai avut posibilitatea să convoc o şedinţă de Birou Politic Judeţean în privinţa asta, aşa că, această chestiune o vom clarifica săptămâna viitoare”.

Liderul democrat-liberal a mai spus că nu exclude posibilitatea să apară nume noi pe Colegiul 1- Camera Deputaţilor. Un lucru e cert: ,, toţi cei şase candidaţi, patru la Camera Deputaţilor, şi doi la Senat rămân pentru a fi desemnaţi de către PDL”, a subliniat Oltean:

,,Sigur, că este posibil să apară şi nume noi, atâta timp cât Biroul Permanent Judeţean nu a stabilit care este candidatul, e posibilă şi o asemenea alternativă, dar până în momentul acesta nu am niciun fel de informaţie că altcineva din cadrul partidului şi-ar manifesta dorinţa de a candida. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud ne-am fixat ca obiectiv principal să obţinem un scor electoral bun, un scor electoral cel puţin compatibil şi apropiat, dacă nu chiar mai mult decât la alegerile locale de anul acesta, un scor electoral care să ne permită să ne menţinem standardul din 2008 când am trimis în Parlament doi deputaţi şi un senator”, a afirmat deputatul PDL Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5