Ofertă de Crăciun pentru Daniel Suciu şi Liviu Rusu…licurici şi stele verzi

Am intuit că sărbătorile dragilor noştri consilieri judeţeni vor mirosi mai degrabă a conflict decât a cetină de brad. Ceea ce nu am prevăzut însă este că pentru un preşedinte de Consiliu Judeţean, comandantul suprem al forului legislativ judeţean, sărbătorile vor avea o mireasmă aparte, cea a nelipsitelor schimburi acide de replici.

Consilierii judeţeni şi-au petrecut săptămâna Crăciunului între calcule în Comisii, înţelegeri pe voturi şi scenarii despre victorie. Războiul rece pentru atotputernicia în Consiliul Judeţean ne determină pe toţi să ne întrebăm: „Care e miza?".

De ce atâta scandal într-un for legislativ? Răspunsul e simplu: o instituţie publică, fie şi în timp de criză, e sursa (cinstită?) de unde politicienii noştri, tineri, mai puţini tineri, îşi câştigă pâinea.

Blocat în imaginea de produs de excepţie al tinerei generaţii, consilierul judeţean PSD Daniel Suciu a devenit un personaj incontestabil şi contradictoriu. Însă paradoxurile atât de numeroase ce-i conturează profilul sunt, din nefericire, imperceptibile, uneori, pentru preşedintele CJ Liviu Rusu.

Pe de altă parte, ,,ieşirile” tânărului consilier social-democrat, cum a fost şi ieşirea de ieri, la propriu, prin părăsirea sălii de şedinţă a consilierilor PSD, sunt dăunătoare şi absolut nefericite, întrucât coboară drastic nivelul dezbaterii în spaţiul public.

Recentele schimburi de replici între Liviu Rusu - Daniel Suciu, Liviu Rusu-Dorin Popescu nu merită nici măcar atenţie. Impune, în schimb, în mod obligatoriu, o reacţie pe fondul chestiunii, care trădează o neîndoielnică lipsă de viziune şi de soluţii la problemele actuale, dar, din păcate, şi mult mai mult decât atât. Preşedintele CJ restaurează un model de discurs care stârneşte în egală măsură, entuziasm şi indignare profundă. Avem, în schimb, principii puternice de la care nu abdicăm.

Ca reprezentat mass-media, refuzi categoric extazul grobian în faţa exceselor preşedintelui CJ, dar oboseşti, totodată, să găseşti explicaţii pentru lipsa de reacţie a opoziţiei politice locale, care alege să recurgă la acelaşi tip de comportament.

Nu ştiu cum va arăta viitorul Consiliului Judeţean, dar şedinţele de CJ, în mod cert, vor fi şedinţele ,,ideilor fixe”…

Comentarii

22/12/10 08:49
ionut

felicitari pentru articol si pentru premiul recent obtinut.
ai o viziune obiectiva asupra situatiilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5