Oana Chirilă (CSM Bistriţa): La echipă, se îmbină frumos experienţa cu tinereţea. Şansele de performanţă sunt mari

sursa: facebook CSM Bistrita

Oana Chirilă este una dintre cele mai experimentate jucătoare din echipa de handbal a Bistriţei. Clujeanca a acordat un interviu care a fost postat pe pagina de facebook a CSM Bistriţa, pe care ne permitem să-l preluăm. Oana dezvăluie cheia succesului în sport, în viaţă, vorbeşte despre Bistriţa, colegele de la echipă şi suporteri.

R: Bună, Oana. În primul rând vreau să îți mulțumesc în numele tuturor suporterilor echipei CSM Bistrița pentru că ai acceptat să stai de vorbă cu noi, pentru acest material care va apărea pe pagina oficială de facebook.

Oana Chirilă: Bună ziua. Vă mulțumesc că v-ați gândit la mine.

R: Cine este Oana Chirilă?

Oana Chirilă: Sunt o persoană împlinită din punct de vedere personal, cu o familie frumoasă, și la fel de împlinită și în plan profesional, deoarece am atins unele dintre cele mai înalte performanțe care se pot atinge în sport.

R: Uitându-ne puțin în istoricul carierei tale, putem observa o carieră de invidiat... O carieră la care multe jucătoare doar visează. Care este „cheia succesului”?

Oana Chirilă: Cheia succesului? În opinia mea, disciplina, seriozitatea, a pune mai presus de alte lucruri partea profesională, handbalul, în cazul meu, faptul că se cer multe sacrificii pe care nu toată lumea e dispusă să le facă. Rezumând, cheia succesului pentru mine reprezintă: disciplina, seriozitatea și sacrificiile, principii de bază care ar trebui să și le însușească orice sportiv.

R: Aceste principii din handbal te-au ajutat într-o oarecare măsură în viața personală?

Oana Chirilă: După cum spuneam, disciplina, seriozitatea și sacrificiul nu sunt doar principii de sport, ci și de viață. Aceste principii se aplică, după părerea mea, în orice domeniu.

R: Care sunt motivele pentru care ai ales să te alături echipei CSM Bistrița?

Oana Chirilă: În primul rând, îmi doresc să fiu cât mai aproape de familie, deoarece am un băiețel de doi anișori și cred că în acest moment al vieții mele este mai important să fiu cât mai aproape de el și să petrec cât mai mult timp cu el. Rezultate pe plan profesional nu sunt foarte greu de atins sau mai bine zis de egalat.

În al doilea rând, lumea de aici. Antrenorul, pe Horațiu Pașca îl știu din tinerețe, încă din băncile facultății, și știu bine că este un antrenor serios și ambițios. Am văzut echipa la un turneu în Cluj-Napoca, în luna august, înainte să vin eu, și mi-au plăcut foarte mult fetele. Este un grup frumos aici.

R: La Bistrița se dorește performanță, s-au adus o serie de jucătoare cu un CV impresionant, dacă privim puțin înspre Geta Diniș-Vîrtic și Claudia Cetățeanu, dar și tinere de mare valoare, precum Andrada Maior-Pașca. Care crezi că sunt șansele de realizare a performanței? Sau, mai bine zis, de ce depind?

Oana Chirilă: Șansele sunt mari. Dacă consideram că nu există șanse de performanță nu alegeam această minunată echipă. Consider că se îmbină frumos experiența cu tinerețea la această echipă, iar după rezultatul pozitiv din meciul cu Deva, cu siguranță șansele sunt din ce în ce mai mari. Depinde doar de noi.

R: Ce părere ai despre municipiul Bistrița?

Oana Chirilă: Spre surprinderea mea, Bistrița este un oraș foarte frumos, curat, liniștit. Spre deosebire de Cluj- Napoca nu e la fel de activ, dar îmi place foarte mult. Chiar am rămas plăcut surprinsă, având în vedere faptul că de la ultima mea vizită aici au trecut mai bine de 10 ani, se observă o schimbare majoră, în bine.

R: Ai un mesaj pentru suporterii echipei?

Oana Chirilă: Da. Vreau, în primul rând, să le mulțumesc pentru că ne sunt alături. Ne dorim să ne fie mereu alături, la fel ca și până acum, deoarece noi o să le oferim mereu surprize plăcute.

 ***

A început să practice handbalul la vârsta de 13 ani și jumătate.  La 16 ani, Oana și-a făcut debutul în Liga Națională, la Universitatea Cluj, echipa din orașul natal.

În perioada 2002-2010 este legitimată la clubul spaniol Elda Prestigio, alături de care și-a trecut în palmares 3 titluri de campioană a Spaniei, 2 de vicecampioană, o cupă a Spaniei și o Supercupă, precum și două prezențe în grupele Champions League alături de gruparea iberică, dar și o semi-finală de Cupa EHF în 2009, urmată de o finală a aceleiași competiții în 2010. În anul 2010 se transferă la clubul Itxako Ryeno de Navarra alături de care câștigă campionatul iberic, Super Cupa, dar și o prezență în finala Ligii Campionilor. În perioada 2011-2012 face parte din echipa „galactică” a celor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, alături de care câștigă campionatul intern, dar și prezența în semifinala Ligii Campionilor. În sezonul 2014-2015 se transferă la divizionara secundă CSM Sebeș Alba, alături de care promovează în Liga Națională.

***

1999 - Campioană Europeană de Tineret - Campionatul European de Tineret din Germania. Declarată cea mai bună extremă dreapta a turneului.

2000 - Campioană Europeană de Tineret - Campionatul European de Tineret din Franța. Declarată cel mai bun inter dreapta al turneului.

2005 - Vicecampioană Mondială - Campionatul Mondial din Rusia.

2010 - Medalie de Bronz - Campionatul European din Danemarca.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5