O nouă zonă de promenadă la Prundu Bârgăului, amenajată din bani europeni

Unul dintre proiectele finalizate anul acesta de administraţia publică locală din Prundu Bârgăului a vizat reamenajarea albiei și a malurilor râului Secu, în amonte de DN 17, pentru a oferi mai multă siguranță locuitorilor comunei dar și un loc de promenadă.
"Zona a fost stabilizată, iar malurile sunt sprijinite de un zid din beton armat, fiind amenajată și o faleză și trepte care permit coborârea până în albia râului. Este o zonă centrală, deschisă, unde locuitorii comunei se pot relaxa și se pot plimba. Proiectul de amenajare a râului Secu face parte dintr-un amplu program de modernizare pe care îl implementăm la nivel comunei noastre și care vizează reamenajarea zonei centrale. Mai sunt câteva mici lucruri de făcut aici – montarea coșurilor de gunoi și a băncuțelor însă, în scurt timp, vor fi efectuate și aceste lucrări. Proiectul a avut o valoare de peste 1,2 milioane de lei și a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Lucrările au presupus modernizarea albiei pe o suprafață de 968 metri pătrați, amenajarea unor ziduri de sprijin pe o suprafață de 192 de metri și a unei faleze de 130 de metri.
Au avut loc și lucrări de amenajare a unor alei și a unor spații verzi dar și a 27 de locuri de parcare", a precizat primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5