O nouă carte de Menuț Maximinian a apărut la Editura „Caiete Silvane

O nouă carte de Menuț Maximinian a apărut la Editura „Caiete Silvane”, „Lecturi, o perspectivă subiectivă”, volum ce cuprinde cronici apărute în perioada 2021-2023 în revistele „Caiete Silvane”, „Mișcarea Literară”, „Neuma”, „Tribuna”, „Apostrof”, „Nord Literar” și „Răsunetul cultural”. Cartea va fi prezentată și în cadrul celei de-a 16-a edițiii a Zilelor revistei „Caiete Silvane”, la Zalău, în 28-29 martie 2024.
Menuț Maximinian este un cronicar care se ridică la convingeri proprii, pe care le exprimă cu franchețe. Viziunea lui Menuț Maximinian asupra istoriei contemporane are, neîndoielnic, virtuți. Pe bună dreptate, pledează pentru reasumarea identității: „a avea cultură este identic cu a fi educat, a-ți cunoaște rădăcinile, identitatea”. Menuț Maximinian este un cercetător și un argumentator informat și inteligent. Merită nu doar citit, ci și păstrat în minte pentru pledoaria sa pentru cultură.
Andrei Marga

Despre autor
Scriitor, jurnalist, etnolog, preşedinte al Societății Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, director al
cotidianului „Răsunetul”.
Volume (selectiv): „Copila de sub Vii”, Editura Eikon, 2012; „Muchia malului”, Editura TipoMoldova, 2017; „Crucea Nopţii”, Editura Şcoala Ardeleană, 2018; „Puterea secretă a cărților”, Editura Neuma, 2020; „Frontiere etnologice”, Editura Charmides, 2021; „Copilul de apă”, Editura Junimea, 2022; „Literatura/ cultura, dincolo de pandemie”, Editura Caiete Silvane, 2022; „Spiritul locului, Ţinutul Bistriţa-Năsăud prin ochii scriitorilor”, Editura Școala Ardeleană, 2022.
Premiul pentru poezie (Naji Naaman’s Literary Prize) din Liban, Premiul pentru poezie al
Malaeziei, Premiul pentru poezie din New York (Institutul de Teologie şi Spiritualitate Ortodoxă), Premiul pentru poezie din Istanbul (Universitatea din Istanbul şi ICR).
Este prezent în mai multe dicţionare şi antologii.
„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.
www.culturasalaj.ro
www.caietesilvane.ro
www.edituracaietesilvane.ro
Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5