O nouă bibliotecă şcolară va fi inaugurată, săptămâna viitoare, la Nuşeni, cu sprijinul organizaţiei POV 21!

După ce în urmă cu un an, ambițiosul proiect Biblioteca POV21 a prins contur la Runcul Salvei, adunând un număr de 4108 cărți pentru biblioteca Școlii Generale „Ioan S. Pavelea”, anul acesta am ales să îi facem fericiți pe elevii din Nușeni. S-au strâns 4126 de cărți, astfel Asociația POV21 devine o voce atât a mediului online, cât și un sprijin al educației și performanței.

Nu am fi putut atinge această performanță dacă nu am fi avut sprijinul școlilor și liceelor din județ. Pe primele zece poziții sunt situate:

Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” – 642
Colegiul „Radu Petrescu” Prundu Bîrgăului- 368
Şcoala Gimnazială Sângeorz-Băi – 360
Colegiul Naţional „George Coşbuc” – 320
Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” 170
Liceul Teoretic „Florian Porcius” – 183
Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru – 168
Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” – 159
Şcoala Gimnazială „Enea Grapini” – 157
Şcoala Gimnazială Dumitra – 153
Şcoala Gimnazială „Dariu Pop” Măgura Ilvei – 150



Pentru noi a fost mai mult decât o săptămână în care am sperat în fiecare zi să fie cât mai plină cutia de pe holul școlii, mai mult decât toate afișele pe care le-am lipit, pus cu pioneze pe cine știe ce hol la cine știe ce școală. Au fost toate zâmbetele pe care le-am afișat pe parcurs. Zâmbetele acelea din prima zi când umblam cu afișele și câteva cutii prin oraș. Au fost toate cărțile pe care am pus mâna și ale căror titluri le-am reținut sau le-am citit măcar o dată.

 Ziua petrecută la Nușeni a fost un punct bun pe caietul elevului. Acești oameni sunt extraordinari. Am întâlnit elevi care au venit pe la ora 16, când am ajuns noi, și au stat cu noi până seara târziu când am terminat de aranjat și ultima carte. Deși, sincer, ne-am mai prostit noi cu stampila, ne-am împărțit toate culegerile de matematică și am comentat câte titluri am putut, astea nu au făcut decât să ne apropie. La un moment dat, nu mai simțeam că sunt pe acolo și oameni care nu fac parte din POV, așa de primitori și de calzi sunt oamenii de la Nușeni. Iar domnul director Sălăgean Ștefan a fost și el acolo, împreună cu familia și încă câteva profesoare, care, de asemenea, au „lucrat” cot la cot cu noi. Pentru noi, mersul la Nușeni a fost terapia de care aveam nevoie după o săptămână încărcată peste măsură.

Biblioteca va fi inaugurată pe 18 octombrie, dar pentru toți cei implicați a fost inaugurată în seara în care am văzut toate cărțile pe rafturi, am râs alături de elevii de la Nușeni, am povestit cu domnul director și am știut stampilate toate cărțile, plus încă două-trei mâini.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5