O mare victorie! Legea deputatului PNL de Bistrița Robert Sighiartău, care va crește alocațiile copiilor cu rata inflației, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Eforturile constante făcute de secretarul general al PNL Robert Sighiartău cu privire la majorarea alocațiilor copiilor au fost completate de un amendament necesar: indexarea anuală a alocațiilor cu rata inflației. După ce modificarea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților, președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 13 noiembrie, legea Legea nr. 61/1993  cu modificările de rigoare.

Mulțumesc, domnule Președinte!”, a fost mesajul transmis de secretarul general al PNL Robert Sighiartău după ce Klaus Iohannis a semnat decretul.

Proiectul liderului liberal a fost votat, în data de 15 octombrie, în unanimitate de parlamentarii de la Camera Deputaților. Asta și datorită românilor care au semnat petiția prin care au susținut această modificare legislativă, transmițând astfel că asta își doresc.

Am reuşit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocaţiile copiilor vor creşte anual din ianuarie 2020. Vorbim de o modificare ”susţinută” de cei 4,3 milioane de copii care trăiesc în România. Din 2020, anual, alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie cât mai decentă. Mă bucur că am reuşit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine. Mulţumesc tuturor părinţilor şi copiilor pentru susţinere”, a declarat deputatul Robert Sighiartău.

A fost nevoie de această modificare legislativă având în vedere că rata medie a inflației în 2018 a fost de 4,6%, iar BNR estimează o rată la final de 2019 de 4,2%.

Totodată, să nu uităm că majorarea cuantumului alocațiilor copiilor a fost una din marile victoriile ale Partidului Național Liberal, în mod special ale deputatului Robert Sighiartău care a depus și susținut acest amendament, la bugetul pe anul 2019. La acea vreme parlamentarii PSD s-au opus, după care au încercat să ”confiște” această victorie și au încercat să se laude că ei au fost cei care au majorat alocațiile copiilor.

După adoptarea acelui amendament, începând cu data de 1 martie, copiii de până la doi ani primesc câte 300 de lei pe lună, față de 200 de lei cât era anterior, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, fata de 84 de lei cât primeau anterior.

 

Comentarii

15/11/19 13:08
cititor

Pai asta da Robytza ... DA ! Bravo tie !

18/11/19 10:37
comentator

UUURAAAAAAA..... URAAAAA.... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5