O femeie în stare de inconștiență, la Șieuț! A fost solicitat elicopterul SMURD

Un echipaj B2 al Ambulantei intervine la o solicitare de pacient inconstient, in loc public, in Sieut.
Din detaliile furnizate de apelant, s-a concluzionat ca pacienta posibil sa fie fara functii vitale, drept pentru care personalul ISU care a raspuns apelul a recomandat inceperea resuscitarii de catre persoanele din anturaj si i-a ghidat cum sa efectueze aceste masuri.
Echipajul B2 ajuns la fata locului a continuat masurile de resuscitare incepute, la scurt timp pacienta prezentand reluarea functiilor vitale. In sprijin a fost alertat si trimis si echipajul C2, fiind contactat si elicopterul SMURD din TgMures.
Pacienta a participat la slujba religioasa, de unde a iesit, simtind ca ii era rau.
Si-a pierdut constienta brusc, pe strada, fiind prinsa din cadere de un apartinator care o insotea. Femeia este din Bistrita.
La fata locului a aterizat elicopterul de la Baza Aero-Medicala Tg.Mures si la aceasta ora echipajul C2 si personalul elicopterului pregatesc pacienta pt transferul aerian la clinica specializata in cardiologie din Tg. Mures.
Acest caz este un bun exemplu pt cat de importanta este acordarea primului ajutor de baza in primele minute de la pierderea constientei si absenta functiilor vitale. Inceperea manevrelor de resuscitare cardio-respiratorie de catre persoanele din anturaj crescand semnificativ sansele pacientului la viata.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5