O comisie condusă de subprefectul Ovidiu Frenţ a verificat starea puieţilor plantaţi în „Pădurea Transilvaniei” de la Budeşti

Cea mai mare acţiune de împădurire din judeţul nostru, la care au participat aproximativ 1600 de voluntari, atât adulţi, cât şi elevi, a fost desfăşurată în urmă cu şase luni la Budeşti – Fânaţe de Tăşuleasa Social. Proiectul „Pădurea Transilvania” a fost cu implicarea Băncii Transilvania, fiind plantaţi 40.000 puieţi de salcâm şi frasin, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare teren accidentat.
O comisie mixtă, condusă de subprefectul judeţului Ovidiu Frenţ, alături de ing. Daniel Pop – şef ITRSV Cluj, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social - Alin Uşeriu, directorul Ocolului Silvic Lechinţa- ing. Constantin Şulea, cât şi primarul comunei Budeşti - Vasile Codrea, a verificat lucrările efectuate. Comisia a constatat că puieţii sunt într-o stare foarte bună, doar în proporţie de maxim 10% fiind probleme, aşa cum se întâmplă la toate acţiunile de împădurire.
„Având în vedere succesul acestor acţiuni, atât din punct de vedere ecologic, cât şi mediu, dar mai ales pentru educarea tinerilor voluntari, astfel de acţiuni vor continua şi în anii următori, deja identificându-se terenuri degradate care se pretează în acest scop”, ne-a declarat Ovidiu Frenţ.
......................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5