O artistă de pe meleaguri bistriţene face voluntariat pentru masa caldă pentru oamenii străzii

O masă caldă. Aproximativ 300 de porţii de mâncare sunt pregătite în fiecare zi pentru persoanele nevoiaşe din Cluj-Napoca. Un grup de voluntari neafiliați vreunei asociații, gătesc porții de mâncare caldă, acestea fiind împărțite în Piața Muzeului persoanelor cu venituri reduse. Iniţiativa s-a extins gărindu-se o masă caldă pentru rezidenții centrului – bătrâni și familii cu copii care au fost evacuați şi au rămas fără locuințe, care nu își pot permite o locuință din cauza veniturilor foarte mici sau care nu mai au aparținători. Urmează alţi voluntari şi alte porții pentru copiii de la Uniunea Creștină, Familia Regăsită și Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie. George Jiglău e cel mai sofisticat dintre voluntari în pregătirea rețetelor și obține prețurile cele mai mici. Nici Bistrița nu s-a lăsat mai prejos. Aici se gătesc porții pentru un grup format cu precădere din familii numeroase.
Printre voluntarii care asigură masa caldă de la cluj se numără şi interpreta de muzică populară Elisabeta Guzu, originară de pe Valea Ilvelor, alături de fratele ei, Ioan Marian Guzu şi de colega ei de serviciu (ambele sunt educatoare). Elisabeta participă cu drag la prepararea mesei în bucătăria comunitară din Cluj-Napoca pentru cei care au nevoie de ajutorul semenilor. Gestul lor a fost binevenit şi în vreme de pandemie pentru că foarte mulţi dintre oamenii străzii, dar şi familii nevoiaşe, nu au avut ce pune pe masă în această perioadă.
O felicităm pe Elisabeta Guzu pentru gestul ei extraordinar de a se implica în sprijinul aproapelui, ştiut fiind faptul că „dar din dar se face rai”.

Comentarii

30/05/20 21:49
Musina Vasile

Bravo Bety!. Meriti cu prisosinta felicitari si stima pentru ostenela ta!

31/05/20 12:04
Gavrilă N. Moldovan

Felicitări domnișoară! G. Mold.. Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5