Nucul prinde rădăcini, la Feleac

Consilierul local de Nuşeni, ing. Gheorghe Gherman, specialist în silvicultură, are şi o altă pasiune oarecum înrudită cu profesia de bază, şi anume pomiviticultura. La Feleac şi-a înfiinţat o livadă de pomi fructiferi după cele mai noi reguli ale tehnologiei pomicole. Peste 400 de pruni de Bistriţa şi Ana Spat au rodit, producţia fiind de cartea recordurilor. Alături, în acelaşi perimetru, via cu soiuri nobile este, de asemenea, o carte de vizită a inginerului Gherman.
Dar iată că, pasiunea merge mai departe. După ce a urmat un curs de specialitate organizat de Camera Agricolă Bistriţa-Năsăud, a trecut la înfiinţarea unei plantaţii de nuc. În ultimii ani nucul altoit prinde rădăcini în zona Nuşeni – Feleac.
Ing. Gherman a cumpărat un teren de 2 ha, teren pe care l-a plantat cu peste 100 bucăţi de nuc, pomii fiind aduşi de la o pepinieră specializată din Şimleul Silvaniei. Va intra pe rod peste cinci ani, dar până atunci plantaţia se va extinde. Şi să mai trecem în contul consilierului de Nuşeni plantarea a peste 100 pomi – măr şi prun – în curtea Căminului de Bătrâni din Nuşeni. Un măr proaspăt pentru locatarii de aici, ne spune inginerul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5