NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus în Bistrița-Năsăud! Cinci persoane în carantină, două în spital!

Update, ora 15.00: În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud! Opt persoane se află în carantină în momentul de față. Tuturor acestor persoane li s-au recoltat probe și se așteaptă rezultatele, anunţă Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud. La momentul de față, în județul Bistrița-Năsăud, 90 de persoane se află în izolare la domiciliu.

***

Update, ora 14. Starea persoanelor internate

Alături de pacientul de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud, internat la Secția Boli infecțioase, și de pacienta de 29 de ani din județul Bistrița-Năsăud, aflată de astă-noapte la Secția Boli infecțioase, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița mai este internată, la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, o pacientă de 62 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

Femeia de 62 de ani s-a prezentat în data de 07.03.2020 la Unitatea de Primiri Urgențe cu o simptomatologie care nu intra în definiția de caz pentru Coronavirus, respectiv cu sindrom confuziv, insuficiență respiratorie, agitație psihomotorie, amnezie, fiind internată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Evoluția stării sale de sănătate a fost nefavorabilă, cu pierderea stării de conștiență, care a impus intubare și ventilare mecanică. I-a fost efectuată testare pentru gripă, însă cu rezultat negativ.

Luni (09.03.2020) a fost detubată și numai în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, starea de sănătate a pacientei a permis ca medicii să stea de vorbă cu aceasta, cu toate că avea și încă are mască de oxigen, ce nu permite efort prelungit de vorbire.

Astfel, ieri, pacienta le-a declarat medicilor că a venit din Italia (Torino), că a ajuns la Bistrița în data de 24.02.2020, că în perioada respectivă nu avea cunoștință ca zona în care locuia să fie în carantină din cauza Coronavirusului și că nu și-a luat măsuri de izolare.

Întrucât în noul context declarat de pacientă medicii infecționiști au considerat că acesta se încadra în definiția de caz pentru infecția cu virusul COVID-19, în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării cu Coronavirus.

"Despre pacienta de 29 de ani care a fost adusă cu ambulanța astă noapte (10/11.03.2020) la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, vă informăm că prezenta disfagie (dureri la înghițire), subfebrilități și durere de cap. Pacienta le-a declarat medicilor că este venită de nouă zile din Italia, din regiunea Marche și că se afla în izolare la domiciliu. S-a ridicat suspiciunea de infecție cu Coronavirus și i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării", menţionează Camelia Strungari, purtător de czvânt al SJU Bistriţa.

Cei trei pacienți internați sunt în stare stabilă.


***

Ora 9.00. În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud! Cinci persoane se află în carantină în momentul de față, cele trei persoane declarate ieri, și alte două persoane, care au venit cu un transport din Italia și care, încă de la graniță, până în județ, au venit însoțite de echipaje de poliție, informează Instituţia Prefectului. Două persoane se află internate la spital, bărbatul declarat ieri și încă o persoană care era izolată la domiciliu. Tuturor acestor persoane li s-au recoltat probe și se așteaptă rezultatele. La momentul de față, în județul Bistrița-Năsăud, 87 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5