NOUTAŢI DE LA ŞCOLILE DIN COMUNA JOSENII-BÂRGĂULUI

După Livezile, Tureac, Bistriţa Bârgăului, a venit şi rândul Şcolii Generale Josenii Bârgăului să intre în reabilitare. Deşi licitaţia a fost făcută la finele anului 2008, lucrările stagnează deoarece trebuia să se facă o modificare la proiectul iniţial. Cu toate acestea sperăm ca şi şcoala noastră să arate cât mai curând posibil ca o şcoală europeană. Dar nu numai clădirea trebuie să fie bine cotată ci şi rezultatele elevilor.

Suntem într-o perioadă de pregătiri în vederea desfăşurării olimpiadelor şcolare, faza judeţeană. Astfel vom avea participanţi la Olimpiada de Geografie, elevii fiind pregătiţi de prof. Peter Adrian Mircea, Olimpiada de Religie, pentru care elevii sunt pregătiţi de prof. Titiana Lungu, Olimpiada la Educaţie fizică şi Sport elevii şcolii noastre s-au clasat pe primul loc la fotbal, iar fetele la handbal la faza zonală au câştigat locul I, iar la judeţeană locul II. Programul competiţional este foarte încărcat, dar sperăm ca rezultatele elevilor noştrii să fie mulţumitoare. Este destul de greu sa ne pregătim pentru aceste competitii deoarece sala de sport a Şcolii Generale Josenii Bârgăului este mică, iar pentru a se putea familiariza elevii cu sălile de competiţie îşi închiriază sala de sport de la Tureac, iar împreună cu profesorii de la clasă, prof. Niculai Paul Vardiş şi prof. Suciu Marius, fac antrenamente ori de câte ori este posibil.

Pentru buna desfăşurare a procesului instructiv educativ avem o bună colaborare cu consiliul local, al comunei Josenii Bârgăului, care ne sprijină pe cât posibil de fiecare dată când sunt solicitaţi.

Deoarece violenţa în rândul populaţiei şcolare atinge la nivel de ţară cote alarmante, noi, conducerea Şcolii Generale Josenii Bârgăului prin directorul ei prof. Felicia Majeri am realizat un Protocol de Colaborare cu Postul de Poliţie al comunei Josenii Bârgăului condus de Agent şef principal Clepşa Victor, Agent şef adjunct Cojocar Viorel şi Agent principal Puţura Florinel, care nu se rezumă doar la un act semnat între cele două instituţii, ci este o reală colaborare atât prin pomptitudinea cu care răspund solicitărilor noastre, cât şi prin întâlnirile lunare care se desfăşoară cu participarea reprezentanţilor şcolii, comunităţii şi familiilor elevilor. Moderatorii întâlnirilor sunt consilierul pentru proiecte şi programe educative Dorina Suciu şi directorul şcolii, prof. Felicia Măjeri şi reprezentantul poliţiei care răspunde de şcolile de pe raza comunei, Agent şef adjunct Cojocar Viorel, care prezintă materiale de larg interes pentru elevii noştrii şi răspund cu promptitudine întrebărilor celor prezenţi.

La nivelul comunei şcoala cu personalitate juridica este doar Şcoala Generală Josenii Bârgăului, dar între toate structurile – şcoala Generală Mijlocenii Bârgăului, Grădiniţa Mijlocenii Bârgăului, Scoala ,,Vasile Bob Fabian“ Rusu Bârgăului, Gradiniţa Rusu Bârgăului şi Şcoala Generală Strâmba există o buna colaborare şi o permanentă competiţie în derularea cu succes a actului instructiv educativ. Pentru ca munca noastră să fie mai uşoară şi mai atractivă pentru partenerii noştrii în educaţie, la nivelul unităţilor de învăţământ de pe raza comunei avem trei reţele AEL, iar gradiniţele sunt dotate fiecare cu câte un calculator, toate conectate la internet. Pentru a putea fi folosite aceste reţele, cadre didactice din fiecare unitate de învăţământ au parcurs cursuri de perfecţionare.

Baza materială a şcolilor de pe raza comunei a fost simţitor îmbunătăţită atât prin programe guvernamentale cât şi din bugetul alocat, sperând ca şi în acest an şcolar să se continue, pentru ca şi şcolile din mediul rural să fie la standarde europene.

Este foarte relevant şi întotdeauna mi-a plăcut să sper că rolul şcolii se poate încadra în următorul Motto: ,,Toţi copiii din mediul rural trebuie să meargă mai departe! TU îi poţi ajuta!”

Director coordonator al Şcolii Generale Josenii Bârgăului

Prof. Felicia Majeri

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5