Noul sediu al Primăriei şi Consiliului Local Sânmihaiu de Câmpie, inaugurat! Preşedintele Moldovan, alături de comunitate şi de primarul Ioan Mate

Administraţia publică locală din Sânmihaiu de Câmpie a recepţionat lucrările de edificare a noului sediu de Primărie. La invitaţia primarului Ioan Mate au răspuns preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, deputaţii Daniel Suciu şi  Bogdan Ivan, primarul comunei Târlişua – Vlăduţ Purja, primarul comunei Lechinţa – Romeo Florian.

          „Suntem pe Câmpie, în comuna Sânmihai la recepţia unei investiţii importante pentru comunitate, Primăria şi Consiliul Local, o investiţie de aproximativ 2 milioane lei, cu finanţare la Guvernul României şi Consiliul Local, prin PNDL. S-au întâmplat multe lucruri bune în Sânmihai în ultimii ani, realizate de autorităţile locale.

Am reuşit, în urmă cu două săptămâni, după mai bine de doi ani de contestaţii, să semnăm şi contractul de proiectare şi execuţie pe cele trei tronsoane de drumuri judeţene, şi anume Beclean – Nuşeni – Chiochiş, Sânmihaiu de Câmpie – Miceştii de Câmpie – Visuia, Domneşti – Neţeni – Albeştii Bistriţei. Era o investiţie foarte importantă pentru comuna Sânmihaiu de Câmpie. În momentul de faţă se derulează şi licitaţia pentru care avem acordul de finanţare semnat cu ADR Nord-Vest, respectiv DJ 151. În urma implementării acestui proiect, va fi modernizat acest drum judeţean foarte important. Cred că cu cele două drumuri pe care urmează să le facem, nivelul de trai va creşte în zonă în mod substanţial. Aş vrea să-l felicit pe domnul primar Mate şi pe colegii lui din Primărie, pe domnul viceprimar şi Consiliul Local, pentru ceea ce au reuşit să facă în ultimii ani într-o comună din zona de Câmpie unde ştim că resursele sunt foarte puţine. Au avut capacitatea să drămuiască responsabil fiecare leuţ şi în fiecare sat component s-au întâmplat lucruri frumoase.”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

          Deputatul Bogdan Ivan a menţionat că este un moment important pentru comunitate, Primăria Sânmihaiu de Câmpie reuşind să performeze în atragerea de investiţii.

          „Din punct de vedere al investiţiilor, este important că urmează un program similar cu PNDL 1 şi 2. În calitate de membru al Comisiei de Administraţie din Parlament, vreau să spun că acele proiecte venite din partea primarilor le-am preluat, unele au reuşit să fie adoptate ca legi. Împreună cu deputatul Daniel Suciu, ne propunem ca vocea primarilor din Bistriţa-Năsăud să fie auzită la Bucureşti, proiectele să vină în sprijinul lor. Vă asigurăm de implicarea noastră şi de munca pragmatică în interesul comunităţilor din Bistriţa-Năsăud”, a spus deputatul Bogdan Ivan.

          Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul Daniel Suciu, a ţinut să precizeze că atunci când într-o comunitate locală „Biserica este rânduită, şcoala este rânduită şi Primăria este rânduită, acea comunitate are toate şansele să-şi ducă destinul mai departe”, lucru care se întâmplă în Sânmihaiu de Câmpie şi pentru care merită felicitări primarul Ioan Mate şi întreaga comunitate.

          Primarul Ioan Mate a menţionat că este o zi importantă pentru comuna Sânmihaiu de Câmpie, pentru că acest obiectiv era meritat de mai multă vreme. Investiţia a fost de aproximativ 500.000 euro, la care a fost adăugată o cofinanţare pentru amenajarea parcării, a împrejmuirilor, dotări, în valoare de aproximativ 800.000 lei. „Acest obiectiv nu este al meu personal, este al tuturor locuitorilor din comuna Sânmihaiu de Câmpie şi va rămâne aici cât va fi lumea lume, urmaşilor urmaşilor noştri. (...) A fost realizat cu sprijinul domnului preşedinte Radu Moldovan, care de la prima vizită în calitate de preşedinte, ajungând în Primăria veche, a spus că ne trebuie altă Primărie. Avem un sediu nou de Primărie la Sânmihai. Multe obiective au fost făcute în comuna noastră şi mă refer şi la DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Teaca. Această investiţie s-a terminat în opt luni, dacă se vrea, se poate. Compania este SC Dimex 2000 Company SRL, o firmă serioasă, care a lucrat foarte bine. Imobilul corespunde standardelor care se cer în prezent”, a declarat primarul Mate.

          Edilul comunei a mai spus că, pentru zona de Câmpie rămâne vitală apa şi implementarea Masterplanului de apă şi canalizare. „Sperăm ca anul viitor să înceapă lucrarea. Drumul judeţean va începe de anul viitor. Locuitorii din Sânmihaiu de Câmpie vor avea un trai mai bun, condiţii civilizate pentru a-şi putea desfăşura activitatea. Deja am fost contactat de mulţi investitori care ar dori să vină şi să facă investiţii în comună, doar este nevoie de apă”, a subliniat Ioan Mate. La Sânmihaiu de Câmpie există reţea de canalizare, fiind depuse proiecte pentru extindere, pentru satele Stupini şi Zoreni. De asemenea, pe agenda priorităţilor este reabilitarea Căminului Cultural din Sălcuţa (cu proiect depus la CNI).     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5