Noul protopop de Năsăud, preotul Ovidiu Sermeșan, instalat de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, l-a instalat, pe preotul Ovidiu Sermeșan, în demnitatea de protoiereu al Protopopiatului Ortodox Năsăud.
Părintele Mitropolit Andrei a oficiat o slujbă de Te Deum, urmată de ceremonia oficială de instalare. Ierarhul a arătat principalele atribuții ale slujirii de protoiereu și i-a adresat noului protopop câteva gânduri la început de drum. Evenimentul a avut loc în prezența preoților din Protopopiatul Năsăud, precum și a președintelui Consiliului Județean - Emil Radu Moldovan, a prefectului Teofil Cioarbă, a primarului Dorin Vlașin și a viceprimarului Marius Bodea.
"Bunul preot Ovidiu Sermeșan a fost hirotesit în noua sa funcție de protopop de Năsăud. Un moment de sărbătoare, dar și un prilej de reflecție asupra rolului esențial pe care preoții îl au în îndrumarea spirituală și morală a societății. În vremuri de schimbare și incertitudine, liderii spirituali precum el, sunt stâlpi ai comunității, reamintindu-ne de valoarea inestimabilă a credinței, a tradiției și a solidarității.
Prin prezența IPS Andrei a fost evidențiată importanța unității și sprijinului reciproc în cadrul Bisericii, subliniind rolul vital pe care preoții îl joacă în păstorirea credincioșilor și în menținerea unei legături vii cu tradițiile și învățăturile creștine.
Stimat și drag Preot Ovidiu Sermeșan, prin noua dumneavoastră misiune de Protopop de Năsăud, sunt convins că veți contribui la dezvoltarea spirituală și la consolidarea comunității.
Ca de fiecare dată, în mine aveți un creștin care sprijină biserica și crede în rolul important al său și al oamenilor cu har care ne păstoresc!
Îmi exprim ptofunda recunoștința și aprecierea față de Protopopul Ioan Dâmbu, care a servit cu dedicare și fervoare biserica și comunitatea. Mandatul său ca Protopop a fost marcat de o implicare neobosită în viața comunității și de un angajament neclintit față de valorile și învățăturile creștine.
Preotul Ioan Dâmbu este un model de urmat în slujirea sa, un păstor dedicat care a pus întotdeauna nevoile și binele comunității mai presus de orice.
Vă mulțumim, pentru bunătatea și învățăturile pe care ni le-ați pus cu har, în suflet!
Dumnezeu să ne îndrume pașii spre credință, bunătate și unitate!', a declarat președintele Emil Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5