Noul protopop al Becleanului va fi instalat de Mitropolitul Andrei

După zece ani ca protopop al Becleanului, părintele Doru Zinveliu s-a retras din activitatea administrativă începând cu data de 1 ianuarie. Într-un moment festiv ce a avut loc în prezenţa Mitropolitului Andrei, la Catedrala din Beclean, pentru cei 49 de ani de preoţie şi pentru cei 10 ani în fruntea Protopopiatului Beclean, părintele Zinveliu a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată de Preafericitul părinte Daniel. Distincția i-a fost înmânată de Înaltpreasfințitul Andrei, care l-a felicitat pentru toate realizările și le-a evidențiat pe principalele trei: edificarea Catedralei din Beclean (1995-2013); reînființarea în anul 2011 a Protopopiatului Ortodox Beclean, desființat de regimul comunist în anul 1961; și ctitorirea Mănăstirii Pantocrator, cu hramul „Sfântul Paisie Aghioritul”, situată în cartierul Valea Viilor din orașul Beclean.
Prin decizie, noul protopop este părintele Dragoş Cristian. Prima prezenţă oficială la o slujbă arhierească în noua calitate a avut loc în prezenţa PS Benedict Bistriţeanul la Mănăstirea din cartierul Valea Viilor, acolo unde au slujit împreună cu Înaltul Ierarh ambii protopopi – Doru Zinveliu şi Dragoş Cristian.
Părintele Dragoş Cristian slujeşte în Parohia „Bunavestire” Beclean, din 2015, după ce a fost preot în Parohia Budeşti, hirotonit pe seama acestei parohii în anul 2003. Este căsătorit, soţia fiind profesoară de limba engleză. Părintele Dragoş are doctoratul cu tema „Noul Testament”. Părintele este şi dirijorul Coralei „Osana”, a Protopopiatelor Ortodoxe Bistriţa şi Beclean. Într-una din sărbătorile următoare, conform Mitropoliei Clujului, în prezenţa Mitropolitului Andrei va avea loc instalarea oficială. Urăm părintelui protopop Dragoş Cristian mulţi ani în fruntea preoţilor şi a creştinilor din Protopopiatul Beclean, cu sănătate şi bucurii duhovniceşti.

Comentarii

11/01/21 15:38
Rus Augustin

Domnule părinte Protopop Dragoș Cristian
Vestea numirii Dumneavoastră ca Protopop la Protopopiatul Beclean ne-a surprins în mod plăcut, deoarece noi vă considerăm în continuare unul „de-al nostru”, capabil să duceți mai departe și să dezvoltați un ideal, bazele căruia s-au pus în mare parte la parohia din Budești, pe care cu cinste ați slujit-o mulți ani. Din perspectiva timpului s-au adeverit mai multe axiome, și anume -
1. Omul, sfințește locul
2. Acumulările cantitative, vor duce la salturi calitative
3. „Vom fi iarăși ce am fost, și mai mult decât atât”
4. „Ceea ce faci pentru tine, piere odată cu tine, ceea ce faci pentru alții, aceea rămâne !”.
5. Gura păcătosului, „adevăr grăiește !”.
Cu stimă și respect, Rus Augustin

11/01/21 18:09
Herteli Petru

Vrednic este!

11/01/21 18:09
Runcan Mona

Felicitari parinte Dragos Cristian .Sa ramaneti la fel !!!Ne bucuram pentru d-voastra !!

11/01/21 18:10
Herteli Petru

Vrednic este!

11/01/21 23:56
Maxim Morariu

Sincere felicitări și slujire rodnică! Vrednic este!

12/01/21 08:12
Garduș Elvira

Vrednic este!
Felicitări Parinte!

12/01/21 08:14
Garduș Elvira

Vrednic este!
Felicitări Parinte!

12/01/21 09:11
mirisanandrei

Si protopopul Dambu a depasit de mult timp varsta de pensionare.Pe cand va fi si el inlocuit?

12/01/21 20:54
Ioan Hedeș

Vrednic este! Este părintele potrivit la locul potrivit. Este modest, ascultă suferința oamenilor, vindecă sufletele aflate în suferință prin rugăciune și prin vorba bună. Ajută pe cei nevoiași, ajută pe cei neputincioși, a contribuit la formarea unor oameni muncitori și cu credință în Dumnezeu. Da, vrednic este. Prin locurile pe unde a păstorit a semănat credința strămoșească, a făcut lucruri care au fost apreciate de către toți. Când se hotăra să se facă ceva pentru biserică, era în primul rând alături de credincioși, muncind cot la cot alături de ei. Dacă cineva era înfometat, din bucățica de pâine dădea și celui care era înfometat, dacă cineva era însetat, era servit cu o cană de apă. Dacă cineva avea nevoie de o încurajare, era încurajat. Dacă cineva avea un necaz sau o supărare, imediat sărea în ajutor fie el material sau spiritual. Deci, vrednic este!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5