Nouă puncte termice devin parcări! Soluţii pentru parcările ce vor dispărea de pe str. 1 Decembrie

Primarul Ioan Turc a reiterat, în cadrul unei conferinţe de presă, problema parcărilor care vor dispărea odată cu implementarea unor proiecte cu finanţare europeană pe raza municipiului. Potrivit acestuia, la preluarea mandatului, nimeni din Primărie nu ştia câte locuri de parcare vor fi desfiinţate, finalmente ajungându-se la numărul 3400.
„Trebuie să venim cu o soluţie, s-a muncit mult în aceste luni pentru un concept care va fi implementat începând din primăvară. Vă dau un exemplu: strada 1 Decembrie. Aici vom avea piste pentru ciclişti pe ambele sensuri. Vom rezolva problema pierderii locurilor de parcare prin amenajarea a trei parcări – una pe str. Năsăudului, una în spate la Finanţe, unde suntem pe punctul de a obţine administrarea terenului, alta pe Aleea Basmului. Vom compensa pierderea tuturor locurilor de parcare şi vom veni şi cu un surplus”, a explicat Turc.
Primarul Bistriţei a adăugat că pentru punctele termice a trebuit clarificată situaţia juridică a terenurilor pe care au fost construite. „Am clarificat situaţia juridică. Nouă puncte termice vor fi transformate în parcări sau pe locul lor vom avea parcări. Trei sunt în procedură de demolare, pentru alte şase se finalizează studiile de coexistenţă, pentru că sunt şi posturi Trafo. Jumătatea plină a paharului este că aceste posturi trafo vor fi încorporate în parcări şi vor furniza infrastructura pentru staţiile de încărcare a maşinilor electrice”, a spus Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5