Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor, la Bistriţa: La alegerile locale din 2020 vom candida pe liste proprii!

Sucursala judeţeană a Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud - prezidată de consilierul judeţean Emil Neia Lăcătiş -  a fost gazda şedinţei Consiliului Director lărgit. Invitatul de onoare al acestei întâlniri de lucru a fost preşedintele PRPE, Nicolae Păun. După mai multe ore de discuţii, liderii romi din întreg judeţul Bistriţa-Năsăud au votat în unanimitate propunerea preşedintelui Nicolae Păun de-a participa la alegerile locale din 2020 pe liste separate.

         “Trebuie să fim pregătiţi să depunem liste în toate comunele unde avem comunităţi, să mergem cu liste la toate consiliile orăşeneşti dar şi la Primăria Municipiului Bistriţa. De asemenea, Partida Romilor va găsi candidat pentru lista cu care ne vom prezenta la Consiliul Judeţean”, a transmis Nicolae Păun liderilor romi din teritoriu.

În acest context, preşedintele Păun a reamintit faptul că  Partida Romilor va declanşa o campanie sub numele de “Vrem respect”. “Vă reamintesc că începem campania în  luna septembrie şi aveţi de îndeplinit o serie de obiective specifice, cum ar fi, pe de o parte, identificarea situaţiei sociale, economice a comunităţii de romi, într-un mod cât mai real şi nu abstract. Ne vom deplasa în toate localităţile din Bistriţa-Năsăud şi vom completa în dialog cu oamenii o fişă a comunităţii care să reflacte situaţia lor economică, socială, culturală, cu lucrurile bune şi mai puţin bune, cu realităţile în care trăiesc. Toate aceste date vor fi interpretate şi vom elabora un raport de cercetare pentru fiecare localitate, în care vom avea şi soluţiile pentru problemele identificate”.

Nicolae Păun  a precizat că principalele obiective ale acestei campanii sunt educaţia, cultura şi infrastructura comunitară, însă vor fi punctate şi aspecte ce ţin de identitatea romilor, pentru a nu mai exista complexul de inferioritate de apartenenţă la etnia romă.

 Președintele sucursalei judeţene a Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuș,  a menţionatz că liderul Nicolae Păun se află într-o vizită de lucru în toate filialele din Regiunea de Nord--Vest. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5