Neia Lăcătuş: Titlurile de rege şi de împărat ale romilor sunt depăşite de timpurile pe care le trăim

Partida Romilor Pro Europa din Bistriţa-Năsăud îşi exprimă public dezaprobarea faţă de scandalurile dintre aşa-zişii regi şi împăraţi „ai ţiganilor” şi consideră că acestea nu aduc decât deservicii etniei. Liderul filialei judeţene a Partidei Romilor, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş, arată că trezirea romilor nu poate fi făcută de nişte regi nerecunoscuţi de statul român şi care nu au autoritate în faţa „propriilor supuşi”.

          „Consider că asemenea personaje nu au ce căuta alături de romii adevăraţi, cei care vor să se integreze alături de majoritari şi să acceadă la un nivel de trai superior atât din punct de vedere material dar şi spiritual. Cred că toate aceste titluri de rege sau împărat sunt depăşite de timpurile pe care le trăim şi că nici un etnic nu mai ar mai trebui să ia în seamă asemenea manifestări de prost gust”, declară Neia Lăcătuş.

          În acest sens, Biroul Judeţean al Partidei Romilor PE a decis cu majoritate de voturi să susţină iniţiativa legislativă a deputatului Mădălin Voicu de a interzice prin lege Casa Regală a romilor.

Susţinem fără echivoc iniţiativa domnului deputat Mădălin Voicu pentru binele etniei noastre. De asemenea, cerem oficial ca aceste titluri de rege sau împărat să nu mai fie folosite în instituţiile publice, sigur, decât cele ale Casei Regale recunoscută de statul român”, precizează Emil Neia Lăcătuş.

          În prezent, singura organizaţie a romilor recunoscută la nivel naţional şi internaţional este Partida Romilor Pro Europa condusă de preşedintele Nicolae Păun.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5