Năsăudeni în mareea gândului

Președintele Ligii Scriitorilor Români, Al.Fl.Țene, s-a mutat din Casa cu lei din Bistrița,la Casa Armatei din Dej, având în jurul lui oameni ce pătrund adânc în universul scriitoricesc din Cluj, Dej, Gherla și Năsăud,chemați la sărbătoarea cărții „Din mareea gândului” sub semnătura mintioancei noastre Raveca Vlașin. De la Cluj a venit președintele Ligii , având în companie pe Iulian Patca,președintele Filialei Cluj,doamna Bodea Antonia președinta Cenaclului literear „Artur Silvestri„Nica Țene ,Valeri Toderici , președinte VRR precum și poeta din Gherla Pușa Lia Popan,care a revenit de curând din America unde a poposit doar 33 de ani.
Scriitorii năsăudeni cuprinși într-o mișcare oscilatorie zilnică și alternativă, membrii ai Astrei, respectă acordul încheiat cu Astra Dej, președinte Radu Gavrilă, în privința bunei colaborări în organizare de acțiuni culturale comune de cinstire a cărții. Grupul de năsăudeni compus din: Ioan Seni, Floarea Pleș, Mircea Daroși, Ioan și Lucreția Mititean, Olga Lucuța, Nadia Urian și Grigore Lungu dovedesc că știu visa frumos călătorind pe drumul împlinirilor ,pe calea vieții prin universul sufletului alături de cei ce prețuiesc omul.
Raveca Vlașin a predat cititorilor a cincea carte și a colaborat la mai multe antologii de un deosebit succes ,împreună cu alți autori cu renume din țară și nu numai.
Poeta de peste Muncel, stabilită la Dej, de o sensibilitate și înțelepciune aparte așează în cărțile sale strat cu strat ,noi și viitoare roci,,ca mici bijuterii de o cuceritoare originalitate și frumusețe .Clădește mesajele poeziilor cu migală și o conștiință responsabilă față de sine și publicul cititor ,dând un viu impuls de a intensifica învățarea limbii române ,ajungând astfel pe înalte trepte ale succesului scriitoricesc. A plec din satul Mintiu cu o zestre genetică ce s-a configurat în timp ,ducând în suflet poveștile copilăriei cărora le dă glas prin versurile atât de reușite. La întoarcere am făcut un popas la Chiuza unde Valer Mureșan, membru al Ligii Scriitorilor, Filiala Năsăud a organizat o serată literară, punându-se în valoare creațiile proprii a celor prezenți precum și măiestria gastronomică a doamnei Veronica, definită ca o simbioză perfectă între poezie, umor, talent și gastronomie. Vise împlinite, viață frumoasă, inimă voioasă, gânduri luminate, zile îndelungate atât familiei Vlașin din Dej cât și familiei Mureșan din Chiuza organbizatorii acestei seri culturale de înaltă ținută.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5