Năsăudeni la Universitatea Washington din Seattle!

Ne continuăm studiul propus. Ne găsim din nou în orașul Seattle spre explorarea orășelului destinat studiului și cercetării - Universitatea Washington -  fondată în anul 1861 și recunoscută pe plan mondial ca unul din centrele de cercetare și învățământ cele mai avansate.


    Se întinde pe o suprafață mare, de zeci de hectare și este dotată cu de toate - parcuri de odihnă, terenuri și săli de sport, spații verzi cu copaci și arbuști de toate speciile, alei (Aleea cireșilor în floare, a castanilor, a magnoliilor etc), locaș de închinăciune, cinematograf, sală de spectacole, librărie, bibliotecă, magazine fel de fel, lacuri, fântâni arteziene, monumente,  o oază de verdeață ce te îndeamnă la popas spre a putea admira peisajul încântător din reședința unui centru de educație cu o istorie de lungă durată, una dintre cele mai vechi instituții publice de pe coasta de vest a Americii. Situată în zona University District la nord de centrul orașului Seattle, considerată ca o școală de navetiști, anual primește o sumă constantă de fonduri federale pentru a putea continua înalta sa misiune ca o instituție  publică de cercetare.


    Universitatea găzduiește un simpozion de cercetare de licență în fiecare an, pentru ca studenții să prezinte activitatea lor pentru comunitate, deci prezentarea lucrării de licență se face în public. Studenții străini printre care și mulți români primesc programe speciale de  aprofundare a limbii engleze ajutându-i să-și dezvolte vocabularul în domeniul dorit.

    Universitatea oferă mai multe licențe, 31 de grade asociate și 45 de certificate în 28 de programe de studiu, care deservesc obiectivele de carieră ale studenților și cerințele angajatorilor în arta culinară, design de înbrăcăminte, tehnologia informației, maritim, servicii de sănătate și servicii sociale și umane. Toate programele furnizează lumea reală, acea comunitate dinamică și diversă cu tineri studioși din peste 50 de țări printr- o politică de admitere deschisă.


    Am vizitat de mai multe ori universitatea, deoarece nepoții noștri Călin si Călina, au studiat aici și am participat la cursurile lor de absolvire din anii 2014 și 2018. Activități de mare amploare ținute pe stadionul din Seattle, cu participarea unui numeros public. Sunt acțiuni care au rămas înfipte adânc in sufletul nostru și mai ales prietenia cu profesorul universitar de italiană Claudio Mazzola, care în fiecare vară organizează excursii cu studenții săi în Italia, fiind cazați în ospeție în zona sa natală la rude și prieteni, familiarizându-i cu cunoștințe din istoria Europei în special din țara sa de baștină. 
 
Lucreția și Ioan Mititean


 

Comentarii

07/08/19 10:03
Rodica Fercana

Ferice de voi dragi prieteni, plimbăreți prin centrele de cultură ale Americii (USA). Așteptăm să deșertați bagajul vostru de cunoștințe nouă, prietenii voștri, la foișorul din curtea voastră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5