Năduf şi disperare în Piaţa agroalimentară

Piaţa agroalimentară a oraşului Năsăud, în ultima perioadă de timp, este din ce în ce mai săracă în produse lactate. La standul special amenajat de administraţia pieţei, cu sprijinul Primăriei oraşului, unde altădată mesele gemeau de brânză de oi, brânză de vaci, lapte acru, lapte dulce, ouă, slănină etc., acum bate vântul. Năsăudenii sunt disperaţi că nu mai găsesc aceste alimente deosebit de căutate în special de pensionari şi de cei care au copii mici. “Este chiar o bătaie de joc la adresa crescătorilor de animale, atâţia câţi au mai rămas. Noi cumpărăm de la aceştia atât lapte, cât şi brânză, de zeci de ani şi nu ne-am îmbolnăvit niciodată. De fapt, femeile care ni le vând sunt curate, au halate şi şorţuri albe, de zici că-s de la farmacie. Nu ştim ce se urmăreşte cu aceste reguli foarte greu de realizat de micii crescători de animale care ne aduceau în fiecare zi indispensibilele alimente pe care acum nu le mai găsim”, s-au revoltat pensionarii, şi nu numai, din oraşul Năsăud.

Acum, de două sau trei ori pe săptămână, mai vin cu lapte de vânzare două-trei persoane din Rebrişoara sau din Luşca şi Liviu Rebreanu. “A trebuit să-mi fac actele pentru ca să vând câţiva litri de lapte… Eu am vrut să ne vindem vacile dar, deocamdată, soţul nu a fost de acord. Ne-a fost milă şi de clienţii noştri, mulţi bătrâni, care ne-au rugat cu lacrimi în ochi să nu-i lăsăm fără lapte, că altceva nu-şi permit”, ne-a spus Anuca Ciuta din Rebrişoara.

“Bată-i vina că nu mai ştiu ce să inventeze ca să ne ia pâinea de la gură! Eu vindeam doi litri de lapte şi-mi cumpăram pâine, ulei sau zahăr, de pe ei. De-acuma nu ştiu ce-o să mă fac!”, a spus cu năduf o bunicuţă din Luşca, disperată.

Chiar aşa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5