Muzică Americană, într-un concert Simfonic Extraordinar, pe scena Sinagoga Bistriţa

Un eveniment deosebit, de o sensibilitate aparte, care a marcat împlinirea a 21 de ani de la înfiinţarea Fundaţiei Societatea de Concverte Bistriţa s-a derulat pe scena Centrului Multicultural Sinagoga Bistriţa, printr-un relevant Concert Simfonic Extraordinar de Muzică Americană, susţinut de profesionista Noua Orchestră Transilvană şi Filarmonica Transilvania Cluj, având ca dirijor pe celebrul Romeo Rîmbu.
Activitatea s-a desfăşurat în organizarea CJC BN, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa, în prezenţa unui public avizat şi doritor de muzică de calitate şi reprezentativă.
În deschiderea acţiunii a vorbit despre semnificaţia evenimentului, valoarea artiştilor şi a repertoriului abordat, prof. dr. Gavril Ţărmure, directorul CJC BN care a subliniat importanţa înfiinţării Fundaţiei Societatea de Concerte Bistriţa în viaţa bistriţenilor şi a culturii judeţene.
În faţa unei săli arhipline, a evoluat într-o manieră profesionistă, solistul Csiky Boldizsar la pian, în program interpretându-se piese de L. Brenstein – Suita Porgy and Bess – fragment, G. Gershwin – Rapsody in Blue şi A. Dvorak – Simfonia a IX-a „Din Lumea Nouă”.
A fost o seară de magie muzicală, de încântare a sufletului cu muzică americană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5