Municipiul Bistriţa va avea bazin olimpic de înot! Unde va fi amplasat

Primarul Ioan Turc a declarat că în municipiul Bistriţa va fi construit un bazin olimpic, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, şi cu directorul general al CNI, Manuela Pătrăşcoiu.
„O veste bună, Bistriţa va avea bazin olimpic. Am anunţat intenţia noastră cu ceva timp în urmă. La Bucureşti am avut discuţii cu domnul ministru Cseke Attila şi cu doamna director general al Companiei Naţionale de Investiţii. Lucrurile sunt clare, există confirmarea fermă cu investiţia de aproximativ 7-8 milioane euro se va face. Oraşul nostru va intra în clubul select al municipiilor care deţin o asemenea infrastructură. Bazinul se va construi în Cocoş pe amplasamentul Aquapark-ului la care am renunţat, o lucrare extrem de scumpă şi deficitară din punct de vedere tehnic. Costurile ar fi urmat să fie suportate integral de Primăria Bistriţa”, a menţionat Ioan Turc.
În ceea ce priveşte Programul „Şcoala de înot”, în prezent se derulează procedurile de achiziţie pentru contractarea serviciilor. Nu mai puţin de 1500 de elevi din ciclul primar vor începe cursurile de înot în acest an, prioritate având clasele III-IV.
„După ce vom avea un bazin olimpic, tot acest proces se va derula mult mai uşor, cu costuri mai mici şi cu rezultate mai bune. Îmi propun ca la Bistriţa să organizăm un centru olimpic de înot”, a concluzionat Ioan Turc.

Comentarii

28/03/22 12:59
Sergiu

Un vechi proverb spune că “inteleptul invată din greselile altora, desteptul invată din greselile proprii, iar prostul nu invată niciodată.” Se pare ca Ioan Turc a invătat ceva din greselile fostului primar Ovidiu Cretu, cel care la inceputul anului 2020, a demarat lucrările de de construire a unui aqapark pentru pentru care nu exista finantare. Ar fi existat o posibilitate de finantare a investitiei respective cu fonduri guvernamentale, insa incompetentii nu au stiut sa profite de ea. Astfel, in vara anului 2019, li s-a sugerat celor din administratia locală schimbarea denumirii proiectului ”Complex de Agrement Acvatic Aquapark Bistrița” în ”Complex Sportiv Acvatic în Municipiul Bistrița”, pentru a se putea incadra la „Programul Bazine didactice de înot”, devenind astfel eligibil la finantare cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI), inafară de partea de agrement care include toboganele aquatice. Evident, incăpătânatul Cretu nu a vrut să schimbe proiectul si a solicitat in Consiliul Local inceperea lucrărilor la aquaparc prin alocarea a trei milioane lei din bugetul pe anul 2020, bani cu care s-au făcut săpăturile si s-a turnat fundaţia, pentru o investiţie evaluată la peste 35 milioane lei. In ritmul acesta investitia putea să dureze 10-15 ani.
Vazi: https://timponline.ro/aquapark-in-wonderland-cu-bani-de-la-guvern-cuvant...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5