Monica Săsărman, la școala din Șieu: Învățând, orice vis vă este la îndemână!

Monica Săsărman, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a vizitat Școala Gimnazială Șieu, care-și desfășoară cursurile în frumosul castel Kemény, clădire monument istoric. Discuțiile avute cu directorul Simona Gherman, dar și cu elevii școlii, au scos în evidență multitudinea de  proiecte în care școala este implicată, dar și parteneriatul de succes între administrația locală, școală și comunitate.

Mai mult decât atât, a fost și o punte peste timp, pentru că actualul secretar de stat este absolventă a Liceului Pedagogic din Năsăud și a profesat timp de 16 ani ca învățătoare, iar de profesorul și directorul Simona Gherman se leagă o lungă prietenie și colegialitate.

 Despre anii de școală, despre cum să-ți urmezi visul, le-a povestit copiilor din clasa a V-a, care erau la ora de Educație socială. Aceștia au fost curioși să afle câți ani de studiu a parcurs secretarul de stat...și i-au adunat până la 19. Dar pot să fie și mai puțini, în funcție de vocația fiecăruia, dar să fie buni în orice domeniu în care vor alege să profeseze.

“Indiferent de vremuri, până la urmă, dacă ai carte, ai parte. Unii poate veți urma școli înalte, alții veți deveni foarte buni într-o meserie, dar viitorul vostru este strâns legat de școală.  Profitați din plin de tot ceea ce vă oferă profesorii voștri, de aceste condiții foarte bune pe care le aveți, de proiectele care se desfășoară, legați prietenii, spriiniți-vă! Sunt ani frumoși, bucurați-vă, așadar, de  școală. Învățând, orice vis vă este la îndemână!”, le-a spus copiilor Monica Săsărman.

Aceasta le-a spus elevilor că pot afla mai multe despre activitatea de la Ministerul Dezvoltării, dar și a Guvernului, dacă vor trimite o serie de întrebări punctuale. Elevii de la Șieu se pregătesc acum și de o altă întâlnire, în mediul online, cu Dumitru-Dorin Prunariu, primul cosmonaut român care a realizat, în luna mai a anului 1981, un zbor în spațiul cosmic.

 

 

Comentarii

20/02/24 08:39
Florin

Iar bateți câmpii cu câmpurile de vulcani noroioși. Un mare fâs și o profundă dezamăgire pentru foarte puținii turiști care s-au încumetat să-i viziteze!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5