Monica Săsărman, consilier judeţean: Sunt foarte atentă la detalii

Rep.: - Aţi renunţat, la învăţământ pentru a fi avocat. Sunteţi unul dintre avocaţii apreciaţi din judeţ. Credeţi că acest lucru – că aţi studiat dreptul, că vă informaţi tot timpul – este un atuu pentru un consilier judeţean? Am văzut că mulţi consilieri judeţeni, neştiind legea, nu au intervenit niciodată în plen, nu au avut atitudine.

            Monica Săsărman: - Evident că este un atuu. Fără să par lipsită de modestie, este un avantaj. Pot să spun că mi-a plăcut foarte mult dreptul administrativ, chiar am un master în drept administiv. Profesorul cu care mi-am susţinut lucrarea este unul dintre cei mai exigenţi profesori de la Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai”. Este un avantaj, după cum şi pentru un inginer este un avantaj în momentul în care pe masă apare o expertiză.  Sunt foarte atentă, inclusiv când ni se prezintă un studiu de fezabilitate sau proiectul pentru reabilitarea unui drum. Sunt foarte atentă la detalii, dar nu am pretenţia că le ştiu pe toate.

            Rep.: - Când v-aţi confruntat cu cea mai grea situaţie de drept administrativ?

            Monica Săsărman: - A fost în 2012, când o parte sau majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale şi de la noi din judeţ au beneficiat de alocări bugetare pentru că aveau contracte în derulare, cu fonduri europene, pentru care trebuiau să asigure cofinanţarea sau avea arierate. La acea vreme, Guvernul Răzvan Ungureanu a alocat o serie de sume. S-a schi,bat Guvernu, a venit Victor Ponta şi a luat sumele înapoi. De aici a început munca, pentru că acea ordonanţa dată de Guvernul Ponta a fost declarată neconstituţională de CCR şi a durat foarte mult să te lupţi cu morile de vânt. Atunci mi-am dat seama cât vid legislativ avem şi cât este de inegală lupta dintre cetăţean şi stat, deşi statul ar trebui să fie un partener al cetăţeanului, dar nu este aşa.

            Rep.: - Cum vedeţi dumneavoastră, după patru ani, consilierii judeţeni? Cum aţi fost ca echipă?

            Monica Săsărman: - Spun că am colaborat bine. Cred că au fost şi nemulţumiri chiar la începutul mandatului, pentru că eu conduceam, la început, Comisia de administraţie. Ulterior, s-au reconfigurat acele comisii şi nu vreau să intru în detalii. În prezent conduc Comisia de urbanism şi cred că cea mai mare nemulţumire era legată de faptul că şedinţele comisiilor durau cam mult. Am considerat că este de datoria fiecărui consilier judeţean, care face parte dintr-o comisie, să dezbată, să analizeze în detaliu şi să nu pună mai presus problema timpului, ci problema calităţii actului pe care consilierul trebuie să-l facă. În momentul în care sunt finalizate lucrările, să cunoască acel proiect atât cât se poate şi să poată să discute în detaliu acel proiect. L-am supărat şi pe vicepreşedintele Dorin Popescu, de-a lungul timpului. Incidentul care a făcut deliciul tuturor sau care a încercat să oblige la responsabilitate pe fiecare consilier judeţean a fost atunci când în plen am spus că domnul vicepreşedinte Popescu se prezintă nepregătit la dezbaterile comisiei, acesta fiind reprezentantul preşedintelui CJ sau al executivului. Nu pot să spun că sunt un om perfect. Am şi eu calităţi, am şi defecte, dar importantă este buna-credinţă, perseverenţa, responsabilitatea şi dorinţa de a răspunde nevoilor comunităţii care te-a desemnat să ajungi consilier judeţean, reporter.

            Rep.: - Patru ani i-aţi reprezentat pe conjudeţenii noştri, pe alegătorii dvs. Un mesaj pentru aceştia.

            Monica Săsărman: - Le doresc să fie sănătoşi şi să spere că lucrurile vor începe să meargă bine şi pentru fiecare locuitor din Bistriţa-Năsăud.

            Rep.: - Vă mulţumesc şi vă urez mult succes alături de echipa dumneavoastră şi să adunaţi roadele în iunie.

            Monica Săsărman: - Eu spun că dacă eşti corect, sincer, o persoană responsabilă, lucrurile nu pot să nu se întâmple bine.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5