Moment important pentru comunitatea din Miceştii de Câmpie. Şcoala a fost reabilitată printr-un proiect european

Lucrările de reabilitare a clădirii Şcolii Gimnaziale Miceştii de Câmpie au fost recepţionate astăzi, în prezenţa primarului Dumitru Bendean, a vicepreşedintelui CJ-Alexandru Pugna, a dascălilor şcolii şi ai celorlalţi parteneri din comunitate (preoţi, polişti, părinţi). Reprezentanţii constructorului, ai proiectantului şi ai firmei de consultanţă au întregit echipa care a evaluat, la final, lucrările la cel mai important obiectiv al comunităţii: şcoala.

Proiectul a fost cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 –2013, în cadrul axei prioritare 3, domeniul major de intervenţie3.4.: Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare, având o valoare totală de 1.524.471,25 lei. Contractul de finanțare a fost semnat în noiembrie 2014 cu Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR 2007-2013, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.

„Suntem la un moment foarte important pentru comunitatea noastră, un moment despre care noi putem să spunem că e investiția noastră în viitor. Și nu mă refer aici strict la această clădire a școlii pe care azi o vedeți reabilitată, modernizată și dotată, așa cum ar trebui să fie fiecare instituție de învățământ din orice colț al României, ci la o investiție în copiii noștri, cei care reprezintă viitorul nostru. Putem să fim mândri, în acest moment, toți cei care am contribuit într-un fel sau altul la realizarea acestui proiect, pentru că am creat viitorului nostru cadrul propice în care să-și construiască o temelie solidă. Un loc din care poate să prindă aripi”, a spus primarul Dumitru Bendean, la conferinţa de încheiere a proiectului.
Potrivit edilului comunie, în cele 8 luni de implementare a proiectui, s-a reuşit ca şcoala, construită în 1972, să arate exact cum trebuie să fie o instituţie de învăţământ modernă.
„Are săli de clasă moderne, laboratoare în care copiii noștri își pot porni drumul spre cunoaștere. Acum putem uita că elevii și dascălii acestei școli au fost nevoiți să folosească o toaletă în fundul curții, fără conexiune la rețeaua de apă sau că și-au făcut orele de sport într-o clasă. Nici nu vreau să ne mai amintim că generații întregi de elevi și zeci de dascăli s-au încălzit la sobe pe lemne sau pe gaz în ultima perioadă, fiindu-le pusă în pericol viața. Sau că datorită umezelii din clădirea școlii s-au îmbolnăvit.
Mulțumită finanțării primite, am reușit să aducem cea mai importantă școală din comuna Miceștii de Câmpie la un nivel al zilelor noastre”, a menţionat primarul Bendean.
În fapt, au fost executate lucrări de reparaţii capitale la corpul de clădire existent (izolare hidrofugă şi termică a infrastructurii pe toata latura NV a clădirii, refacerea parţială a plăcii pe sol, recondiţioarea pardoselilor, parchet nou la etaj, gresie la parter şi scări, zugrăveli parter, înlocuirea instalaţiei de încălzire la parter, realizarea instalaţiei de alimentare cu apă, învelitori noi din tablă tip ţigla, izolare termică pe toata anvelopa clădirii, finisaje exterioare, montaj jgheaburi şi burlane, refacerea hidroizolaţiei pe planşeul copertină de la intrarea principală, trotuar de protecţie pe tot perimetrul clădirii, dren deschis), lucrări de instalaţii etc.
„Obiectivul pe care îl inaugurăm azi este investiția noastră pe termen lung, pentru că în această școală vor învăța toți copiii din comuna Miceștii de Câmpie, din toate satele învecinate unde unităţile de învățământ vor fi desfiinţate.
Mulțumesc Guvernului României, mulțumesc autorităților publice, mulțumesc echipei de implementare a proiectului, constructorului, consultanților. Tuturor le mulțumesc pentru modul în care s-au implicat în realizarea aceastei investiții în viitorul comunei noastre! Și mulțumesc oamenilor din comuna Miceștii de Câmpie că au avut răbdare ca dorința de a avea parte de carte într-o școală modernă să devină realitate!”, a concluzionat primarul comunei.

Comentarii

30/06/15 14:49
Vizitator

Felicitari si la mai mare! Ar trebui initiat si un proiect de construire a unei sali de sport atat de necesara pentru a completa dotarile minime de care trebuie sa dispuna o scoala. Aceasta sala de sport ar putea fi construita pe terenul de sport situat in fata primariei vechi. In cadrul proiectului respectiv ar putea sa fie prinsa si modernizarea terenurilor de sport din zona respectiva situate in apropierea scolii.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5