Modernizarea DJ 173, Bistriţa-Budacu de Jos, estimată la 6,4 milioane lei

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va dezbate, în şedinţa ordinară de miercuri, proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici, aferenţi obiectivului „Modernizare DJ 173 C, km 3+062-6+185, Bistrița-Budacu de Jos, judeţul Bistriţa-Năsăud”.

Valoarea totală a investiţiei, cu TVA, este de 6.468.493,48 lei, din care Construcţii+Montaj reprezintă, cu TVA, 5.519.651,70 lei, durata de realizare fiind estimată la 18 luni.

Drumul este situat atât în extravilanul municipiului Bistriţa, cât şi în intravilanul respectiv extravilanul comunei Budacu de Jos. Tronsonul de drum județean 173C care face obiectul acestei documentaţii este amenajat cu o structură rutieră suplă (mixturi asfaltice cilindrate la cald). Reabilitarea drumului  reprezintă o necesitate din punct de vedere economic, reducând durata de transport şi, prin urmare, costurile de transport.  Planeitatea suprafeţei de rulare este necorespunzătoare, iar starea îmbrăcăminții existente conduce la frânări şi accelerări frecvente, la zgomot şi vibraţii etc.

În cifre,  va fi modernizat un tronson de 2.961,32 m, cu o lățime a părţii carosabile de 6.00 m (2 benzi de circulaţie de 3 m), cu acostamente de 0.75 m. De asemenea, vor fi executate 6 drumuri laterale,  vor fi amplasate 3 podeţe tubulare, iar alte 7 vor fi reabilitate. În plus, vor fi amenajate 21 de spaţii de acces către proprietăţi.  Vor fi executate şanţuri d epământ pe o lungime de 400 metri şi şanţuri de beton pe 3,2 km, plus drenuri, rigole, amplasare de parapet de siguranţă.  Nu în ultimul rând, se vor amenaja un număr de 30 de curbe în plan.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5