Modernizarea Cinematografului Dacia se va încheia în vara lui 2015

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, consideră că proiectul de modernizare a Cinematografului Dacia este în grafic, astfel încât să fie finalizat în vara 2015.

Sunt mulțumit de modul în care au evoluat și sper ca până în vara anului viitor să avem o sală de spectacole multifuncțională, un nou sediu pentru Ansamblul profesionist „Dor Românesc” și o sală de cinema 3D”, explică preşedintele Radu Moldovan.

***  

În urma proiectului de reabilitare, Cinematografului Dacia se va transforma îmtr-un centru cultural multifuncţional, care va purta numele Valeriei Peter Predescu, emblemă a culturii tradiţionale bistriţen. Pentru denumirea sălii de cinematograf va fi iniţiat un concurs online de către Consiliul Judeţean.

În acest an, au debutat lucrările la prima parte a proiectului   – sălile A (sală de spectacole)  şi C (sală de repetiţii), plus şarpantă şi interior. Iniţial, valoarea estimată a proiectantului era de 2,5 milioane lei, dar costul lucrărilor a ajuns, în urma licitaţilor, la 1,450 milioane lei, licitaţia fiind adjudecată de firma Imobil Dan.

***

În ceea ce priveşte sala B, aceasta va rămâne rezervată proiecţiilor de  de  film. „Toată investiţia o va face Consiliul Judeţean, vom avea un parteneriat, un protocol cu RADEF România Film, după modelul celor de la Consiliul Judeţean Mureş, iar RADEF ne va furniza filme, pentru că pot obţine preţuri foarte bune la distribuţie. Noi vom gestiona tot complexul cultural multifuncţional, iar în urma eliminării costurilor, 60% din profit va fi la Consiliul Judeţean, iar 40% la RADEF”, preciza, de ceva vreme, preşedintele Radu Moldovan.

În prezent, se derulează procedura de licitaţie pentru execuţia lucrărilor la această sală.

***
Recompartimentări, atât la parter, cât şi la etaj (birouri, grupuri sanitare, depozite etc.), realizarea unui corp nou de legătură între holul de acces şi scenă, scări şi rampe de acces în clădire, o cafenea, o terasă etc., sunt ideile care vor schimba la faţă o clădire emblematică pentru trecutul nu foarte îndepărtat al urbei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5