Modernizarea Ambulatoriului din Beclean se apropie de finalizare

 Dintre toate proiectele aflate acum în derulare, unul dintre cele mai importante proiecte este reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Beclean la cele mai înalte standarde și dotarea lui cu aparatură medicală de ultimă generație. Acesta în curând va fi dat în circuitul medical.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea îngrijirii medicale primare continue și scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite în special a celor provenind din zone rurale/marginalizate, pentru populaţia arondată ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Beclean formată din 13 comune (Braniştea, Nuşeni, Chiochiş, Șintereag, Șieu-Odorhei, Uriu, Petru Rareş, Spermezeu, Negrileşti, Căianu Mic, Târlişua, Ciceu Giurgeşti şi Ciceu Mihăieşti) şi oraşul Beclean, circa 56.000 de locuitori.

Prin acest proiect ne propunem modenizarea și dotarea a 12 servicii de asistenţă medicală ambulatorie în vederea ameliorării sănătății populației prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient şi tratarea cu succes a unor afecţiuni mai uşoare, prevenind agravarea lor şi ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite.

Creșterea calității investigației medicale prin dotarea ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului va fi realizată pe o arie construită desfăşurată: 2282 mp (corpul A integral – 1730mp, corpul B partial parter – 222mp si etaj 2 partial -90 mp, corpul C - casa scării parter, etaj 1 si etaj 2 -240mp ).

Alte obiective specifice din proiect, sunt: -  Reabilitarea și modernizarea spațiilor (cabinetelor) deținute de către Ambulatoriu

  • Montarea unui lift de persoane în exterior, panoramic
  • Realizarea unor recompartimentări și a lucrărilor de finisaje interioare
  • Montarea unor panouri solare pentru prepararea apei calde menajere 
  • Montarea unor panouri foto-voltaice pentru producerea energiei electrice
  • Mobilier medical în toate cabinetele 
  • Dotarea cu aparatură medicală în toate cabinetele și laboratoarele deținute
  • Dotarea cu echipamente IT
  • Amenajarea de spații verzi în curtea spitalului
  • Amenajare de alei pavate carosabile și pietonale
  • Instalații electrice de iluminat exterior

Modernizarea ambulatoriului din Beclean,  prin arondarea a 13 comune care se află situate  în aproprierea oraşului Beclean, va duce la accesibilizarea asistenţei medicale primare, mai ales pentru acele categorii de persoane sarace din mediul rural, persoane cu acces deficitar la servicii de sanatate.

Prin plusul de calitate a infrastructurii modernizate, Ambulatoriul Integrat Beclean va fi capabil sa furnizeze îngrijire primara continua, mai ales în mediul rural. Aceasta va conduce atât la eficientizarea sistemului de sanatate din zona Orasului Beclean, prin reducerea internărilor evitabile, cât şi la accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă în cadrul ambulatoriului.

Astfel, prin intervenţia integrată oraşs-rural, se vor reduce inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate a populaţiei din  mediul rural, din zonele marginalizate (comunele Târlișua, Zagra, Căianu Mic, Ciceu Mihăeşti, Reteag sau Spermezeu) prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient şi tratarea cu succes a unor afecţiuni mai uşoare, prevenind agravarea lor şi ducând la scaderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5