Mitropolitul Andrei şi episcopul Evloghie, din Bulgaria, au binecuvântat Centrul Sf. Filaret din Târlişua. Crucea Transilvană, acordată primarului Vlăduţ Purja

Asociaţia Filantropia Ortodoxă, Filiala Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Primăria Târlişua şi Protopopiatul Beclean au inaugurat cel de-al treilea centru rezidenţial pentru persoanele cu nevoi speciale de pe raza judeţului. Deschiderea oficială a Centrului Sfântul Filaret cel Milostiv din Târlişua a avut loc în prezenţa Mitropolitului Andrei şi a episcopului Evloghie al Adrianopolului (Bulgaria), din sobor făcând parte consilierul mitropolitan Claudiu Grama, protopopii Alexandru Vidican, al Bistriţei, şi Doru Zinveliu, al Becleanului, maica Veronica, stareţa Mănăstirii Dobric. Nu au lipsit nici oficialităţile, amintind pe prefectul Ovidiu Frenţ, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, primarul comunei agzdă, Vlăduţ Purja, primarul Lechinţei, Romeo Florian, primarul Zagrei, Dumitru Buşcoiu, şi primarul comunei Căianu Mic, Paul Ştir.
Centrul, ridicat cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Mitropolitului Andrei, are 24 de locuri de îngrijire, inclusiv rezidenţial socio-medical.
“Da. Se poate! Biserica și Administrația și-au dat mâna pentru a aduce bucurie în viața unor oameni sărmani la Tîrlișua! Am avut bucuria să particip la deschiderea ”Centrului Rezidențial pentru Persoane cu Nevoi Speciale” din Tîrlișua, construit de Primăria Tîrlișua (investiție de 300.000 euro), care va fi administrată începând de astăzi de ”Asociația Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud, aflată în coordonarea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Acest parteneriat va aduce începând de astăzi, alinare în viața a 24 de oameni care au nevoie de un cămin cald și de îngrijire. Felicitări Domnului Primar Vlăduț Axente Purja, Domnului Viceprimar Florin Pop și echipei de la Primăria Tîrlișua, Părintelui Protopop Doru Zimveliu și Părintelui Marius Pintican, Președintele Asociației ”Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud”, pentru munca în slujba oamenilor care au cea mai mare nevoie de ajutor! Asociația ”Filantropia Ortodoxă” derulează în momentul de față 8 proiecte sociale, printre care se numără Cantina Socială, Servicii medicale și de îngrijire la domiciului, 3 Centre rezidențiale de îngrijire a persoanelor vârstnice și cu nevoi speciale, care totalizează peste 3.000 de beneficiari anuali! Sunt alături de ideea de a sprijini oamenii aflați în nevoie și care nu se pot ajuta singuri, o sprijin și vreau să îl felicit atât pe Părintele Marius Pintican, cât și pe toți voluntarii și oamenii de bine care sprijină astfel de proiecte” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.
Preotul Alin Pop a fost ridicat la rangul de sachelar. „Crucea Transilvană” i-a fost acordată primarului Vlăduţ Purja, Ordinul ,,Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin” - viceprimarului comunei Târlişua, Florin Pop, directorului Colegiului ,,Petru Rareş” Beclean, Cristian Nicula, iar diplomă de aleasă cintire au primit preoţii Simion Sigartău, Simion Buta, Alexandru Gherghel şi Timoftei Găurean, Ludor Mureşan, stareţul Paisie Iloaie, directorul executiv AJPIS, Ani Bob, Ioan Marc, Dănuţ Clapa, Floare Pop, Radu Pop, Sânziana Săsărman, Niculiţă Chirlejan, Daniela Fritsch, Claudiu Chiuzan şi Nataşa Bindea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5