Mirela Cârcu (ALDE BN): În România, căsătoria trebuie să aibă loc între o femeie şi un bărbat

Preşedintele Organizaţiei de Femei a ALDE Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean Mirela Cârcu, a luat atitudine faţă de declaraţia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care a atacat partidele tradiţionale pentru că se opun „dreptului fundamental a altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea”.
„Cred că e momentul ca noi, ALDE, să transmitem un mesaj, pentru că lucrurile se precipită în România, din păcate, într-un mod neplăcut. Doamna ministru a afirmat ieri, într-o dezbatere că, deşi nu avem partide parlamentare extremiste, totuşi aceste partide parlamentare susţin mişcări de promovare într-un mod extremist a valorilor tradiţionale şi s-a referit aici direct la căsătorie. Dânsa a sugerat că trebuie să acceptăm căsătoria sub toate aspectele. Vreau să transmit doamnei ministru că în România căsătoria trebuie să aibă loc între o femeie şi un bărbat. Vreau să-l felicit pe preşedintele Călin Popescu Tăriceanu că a afirmat răspicat că va susţine până la capăt acest demers”, a declarat Mirela Cârcu, în cadrul unei conferinţe de presă.
În opinia sa, demersul iniţial de Coaliţia pentru Familie de a schimba în Constituţie art. 48 alin. (1), în care să se specifice clar că doar între un bărbat şi o femeie se poate realiza căsătoria, este foarte important.
Consilierul judeţean Mirela Cârcu a ţinut să precizeze că, nu este vorba despre „fanatism religios”, aşa cum susţine preşedintele Klaus Iohannis. „Mi se pare normal ca într-o familie să fie femeia şi bărbatul, pentru că natalitatea poate să crească doar fiind femeie şi bărbat. Nu am nimic cu persoanele care au alte idei, nu mă deranjează, fiecare face ce vrea, însă în România suntem creştini şi va trebui să respectăm acest lucru. România nu va fi îngenuncheată de Europa. Cred că este momentul ca România să transmită Europei altfel de valori, valori creştine. Ca femeie liberală, sunt pentru valorile creştine şi democratice. Nu putem vorbi de moralitate acceptând acest lucru. Un liberal respectă valorile morale şi creştine. Dorim normalitate în România şi cred că valorile noastre morale ar trebui să le exportăm către Europa. Într-o Europă în care bisericile se transformă în baruri, cred că noi putem să transmitem altceva. România poate să facă acest lucru”, a concluzionat liderul femeilor liberale şi democrate din Bistriţa-Năsăud.
În context, liderul Ioan Ţintean a menţionat că liberalii ţin la moralitate şi la valorile creştine, amintind de vremurile când „Brătianu servea masa de Paşti cu Patriarhul”.

Comentarii

05/11/16 10:09
Bistritean

pROSTI SUNTEM NOI TOTI, CARE NE LASAM "DUSI CU PLUTA " DE NISTE TAM.PITI SI TEMBELI CU COMPORTARI de oameni bolnavi la minte SI care le facem jocul tuturor celor "dusi cu pluta " ! Asadar, cascati-va bine ochii si mintea si aveti grija pe cine votati in continuare !

12/11/16 12:36
Carcotas de Bistrita

Eu propun modificarea legii, astfel incat casatoria sa aiba loc intre " un hybrid s-un vibrator " , iar copiii sa fie facuti " in eprubeta " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5