Ministrul Ioan Deneş a plantat zece stejari în Pădurea Centenar

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat la acțiunea de plantare a Pădurii Centenar.

„Azi, am plantat 10 stejari pentru Pădurea Centenar, câte unul pentru fiecare deceniu al veacului trecut de la înfăptuirea Marii Uniri. Evenimentul a avut loc in judeţul Vaslui, în apropierea Prutului şi a fost organizat de Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Romsilva. Pădurea Centenar este constituită din 1918 stejari plantați pe partea română a Prutului si tot atâția, pe partea moldovenească. La final, reprezentantul Moldsilva mi-a oferit „Ultima sârmă” din gardul ghimpat care separă România de R. Moldova”, declară ministrul Deneş.

Pădurea Centenar este o pădure memorială înființată pe ambele părți ale râului Prut de silvicultori din România și Republica Moldova, eveniment prin care se marchează 100 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldovenești cu Regatul României, la 27 martie 1918.

Evenimentul, organizat de Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, s-a desfășurat pe un șantier de împăduriri amplasat între localitățile Crasna și Huși. Acțiunea se înscrie în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, un secol de la unirea tuturor provinciilor românești într-un singur stat unitar.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5