Ministrul Economiei, Mihai Tudose: Ar trebui găsită o altă soluţie de impozitare a bacşişului

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, a declarat, joi, la Bistriţa, într-o conferinţă de presă, că ar trebui găsită o altă soluţie, o altă formulă de impozitare a bacşişului, deoarece ,,nu acolo era evaziunea”.

"Toată nebunia asta cu bacşişul, eu sunt convins că vom găsi o soluţie să renunţăm la aceste lucruri. Prezenţa ANAF-ului, în minivacanţa de 1 mai, pe litoral, a dus la nişte concluzii absolut surprinzătoare: ele arată dijn punct de vedere statistic că pe litoral au fost prezenţi la fel de mulţi turişti, la fel de mulţi români, ca anul trecut pe litoral. Adică, undeva, ceva scârţie. Într-adevăr, poate toţi turiştii s-au dus, acum, buluc, acolo. Altfel, tot ne plângem că nu sunt bani pentru drumuri, că nu sunt bani pentru sănătate, pentru administraţia publică locală, pentru investiţii, pentru tot ce doriţi, dar când mai strângem un pic şurubul, toată lumea zice că nu e bine. Ba uite că e bine, că lucrurile intră în normal”, a afirmat ministrul Economiei Mihai Tudose.

Întrebat dacă ar trebui să se renunţe la impozitarea bacşişului, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, a răsăuns:

"Părerea mea personală e că ar trebui găsită o altă soluţie, o altă paradigmă. Dacă menţinem, totuşi, ideea, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, la sfârşitul lunii, în cel mai rău caz, dar nu acolo era evaziunea”.

Punctul de vedere al ministrului economiei este susţinut şi preşedintele CJ Radu Moldovan.

"A fost una dintre temele de discuţie de azi şi toţi colegii mei, inclusiv eu, cred că este o greşeală, modul în care se tratează acest lucru. Putem discuta că toate veniturile trebuie impozitate, dar una dintre propuneri a făcut-o domnul ministru: la finalul lunii spune angajatul am primit atât bacşiş…Nu cred că problema economiei se rezolvă cu impozitarea bacşişului”, a subliniat preşedintele CJ Radu Moldovan.

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, s-a întâlnit, joi, cu oamenii. de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud. La întrunire au fost prezenţi prefectul Ioan Ţintean, preşedintele CJ Radu Moldovan, primarul municipiului bistriţa Ovidiu Creţu, preşedintele CCI BN Vasile Bar.

Comentarii

19/05/15 13:25
Acelasi Contzar...

Deci, tot nu se lasa. Ma da ce-i ... grija pe "astia"... se leaga de cativa lei amarati, pe care-i lasa cineva , altcuiva de buna voie... si nu se leaga de marile eludari si smechereli prin care se fura efectiv banii statului si nu se leaga de toate creantele de care statul beneficiaza, dar nu le executa silit .
Ce sa mai credem ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5