Ministrul Economiei, Florin Spătaru, la Bistriţa: Susţinem economia românească şi antreprenorii români! Vizite la companii de marcă din judeţ

Ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, a declarat că susţinerea antreprenoriatului românesc rămâne o prioritate, iar o serie de scheme de ajutor de stat vor fi lansate după ce Marcel Ciolacu va deveni premierul României.

         „Am avut discuţii cu companii din Bistriţa-Năsăud, discuţii aplicate organizate de CCI B-N. Am prezentat schemele pe care le avem în continuare în derulare, dar şi proiectele, programele pe care le vom iniţia după ce preşedintele Marcel Ciolacu va deveni premier şi le vom pune în aplicare în perioada imediat următoare. Am vorbit despre schema de ajutor de stat pe care vrem s-o iniţiem, pentru materiale de construcţii, inclusiv la Teplast, dar şi la alte companii, am discutat despre schema de ajutor de stat pe care putem să o iniţiem pentru procesarea producţiei agricole, pentru producţia alimentară şi activităţile pe care Ministerul Economiei le derulează în acest moment cu mediul de afaceri. Doar prin această comunicare, prin discuţii aplicate pragmatice, chiar şi critici sau sugestii, putem să venim cu strategii coerente”, a declarat ministrul Spătaru.

Oficialul guvernamental a precizat că economia reală poate fi văzută doar în teren, nu în birou la Bucureşti. „Am propus ca la Ministerul Economiei să avem discuţii împreună cu celelalte ministere, să creăm acel mediu interinstituţional pentru a putea dezbate problema operatorilor economici. (...) Ne asumăm rolul să aducem la aceeaşi masă mediul de afaceri dar şi instituţiile publice pentru a asigura continuitate şi sustenabilitate”, a adăugat Florin Spătaru.

În context, ministrul Spătaru a precizat că acum aproximativ o lună a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă prin care Statul să aibă la dispoziţie instrumentele necesare pentru înfiinţarea de companii pentru sectoarele strategice, astfel încât Statul să-şi poată exercita, în condiţii de competitivitate de piaţă concurentă, atributul de a furniza cetăţenilor României servicii şi bunuri strategice, inclusiv în domeniul transporturilor. „Ca partid, nu facem decât să susţinem economia românească, să susţinem antreprenorii români, să susţinem atât mediul privat, cât şi cel de stat pentru asigurarea unei pieţe unice concurente (...). Într-un program atât de important pentru România (n.n. – PNRR), economia românească a avut un singur proiect pe microelectronică, derulat corespunzător. Va trebui să avem un management competitiv, eficient, tocmai de aceea şi la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Economiei am demarat procedurile pentru selecţia consiliilor de administraţie şi a echipelor manageriale în conformitate cu buna practică din guvernanţa corporativă şi vom face astfel încât aceste companii să redevină profitabile. În mandatul meu, marea majoritate a companiilor pe care Ministerul Economiei le are în subordine, sunt profitabile şi au un grad de profitabilitate crescut pentru că am avut grijă, nu le-am lăsat fără bugete, fără investiţii”, a mai spus ministrul Florin Spătaru.  

         Ministrul Economiei a vizitat fabricile Teraplast şi TeraSteel, în această după amiază a făcut o vizită la compania Frasinul, la Fabrica de Biomasă de la Ilva Mică, iar vineri dimineaţă va ajunge la Rombat şi Comelf. De asemenea, sub egida Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, a avut loc o întâlnire cu mediul de afaceri, la Centrul Cultural Dacia.

La conferinţa de presă, alături de Florin Marian Spătaru, ministrul Economiei, au fost președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud - Emil Radu Moldovan, deputați Bogdan Ivan Gruia și Daniel Suciu, senatorul Ioan Deneș și primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5