Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, vine azi la Bistriţa

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, se află, azi, la Bistriţa. El va participa la Consiliul Delegaţilor Judeţeni UDMR Bistriţa-Năsăud, în perspectiva viitoarelor alegeri pentru preşedinţia UDMR.

Din cei 500 de delegaţi aşteptaţi la Congresul UDMR care se va desfăşura la sfârşitul lunii februarie la Oradea, 11 provin din filiala judeţeană Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele UDMR B-N, Decsei Attila, a precizat deja, că 4 dintre cei 11 delegaţi, s-au decis să voteze cu Kelemen Hunor la preşedinţia Uniunii, dar un rezultat oficial va fi pronunţat, abia azi, la Consiliul Delegaţilor Judeţeni, unde este invitat şi Kelemen Hunor.

Este vorba de respectarea unei simple proceduri de partid, dacă e să ţinem cont de afirmaţia făcută de Decsei Attila care a declarat că e convins că nu se va produce nicio surpriză în privinţa candidatului susţinut de UDMR B-N.

Cel de-al zecelea congres al UDMR este programat să se desfăşoare în Oradea, în perioada 26 – 27 februarie. Candidaturile la preşedinţia formaţiunii au început deja să creeze tensiuni în organizaţiile din ţară.

Până în acest moment, în cursa pentru preşedinţia UDMR s-au înscris trei membri ai formaţiunii. Actualul lider, Marko Bela, a anunţat că nu va candida şi că îl va susţine în campania internă pe actualul ministru al Culturii, Kelemen Hunor.

Daca nu vor apărea candidaturi-surpriză, lupta se va da între acesta şi consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter, al doilea în preferinţele membrilor.

Cel de-al treilea candidat, Olosz Gergely, este preşedintele grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5