Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, către militarii bistriţeni: V-aţi consolidat renumele de militari de elită ai Armatei României

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, i-a felicitat pe militarii Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor” în numele său şi al întregii echipe de conducere de la minister pentru modul exemplar în care au acţionat pentru a duce la îndeplinire importantele misiuni încredinţare în Teatrul de Operaţii din Afganistan.

„Sunteţi un batalion cunoscut şi respectat în Armata României, cu o experienţă adevărat impresionantă. (...) Remarc că în cele peste 6 luni în baza de la Kandahar, v-aţi executat misiunile cu dăruire, curaj şi devotament, consolidându-vă renumele de militari de elită ai Armatei României. Nu a fost o misiune uşoară. Unii dintre cei care aţi plecat acum şase luni eraţi veterani ai Teatrului de Operaţii din Afganistan, doar o treime din membrii batalionului s-au aflat la prima misiune. Remarc faptul că 45 dintre dumneavoastră aţi depăşit patru dislocări în teatrul de operaţii, ceea ce înseamnă o performanţă cu totul remarcabilă”, a menţionat ministrul Leş.

În mesajul său, ministrul Apărării a punctat faptul că aceste performanţe pot fi explicate şi prin faptul că aproape 96% dintre cei care s-au alăturat batalionului în această misiune fac parte şi din Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, ceea ce explică şi coeziunea la nivel de echipă.

Gabriel Leş le-a spus militarilor bistriţeni reveniţi acasă că au acţionat atât sub steagul NATO, cât şi sub tricolorul României, cu credinţă şi onoare, seriozitate, loialitate, câştigând respectul partenerilor, contribuind la îndeplinirea unor obiective asumate de către Alianţa Nord-Atlantică.

Nu în ultimul rând, ministrul Apărării a mulţumit pentru sprijinul acordat familiilor militarilor, care le-au oferit suportul necesar pentru a-şi putea îndeplini misiunile. La început de primăvară, Gabriel Leş a transmis un omagiu celor 17 femei care au făcut parte din Batalionul 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor” ce a revenit din Afganistan, dar şi tuturor femeilor care activează în Ministerul Apărării Naţionale

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5