Milaşul, pe drum european, dacă şi drumurile de acces ar fi …europene

Mai multe investiţii demarate în comuna Milaş de unul dintre cei mai longevivi primari din Bistriţa-Năsăud, dar şi din România, Iosif Gabor, sunt la un pas de finalizare. În prezent, în localitatea de pe Câmpie se lucrează pe numai puţin de nouă şantiere, de la infrastructură rutieră, unităţi de învăţământ, aşezăminte culturale, staţii de epurare, până la reabilitarea reţelelor electrice.
Cea mai amplă investiţie din Milaş este cea finanţată prin Măsura 322 - Renovarea si dezvoltarea satelor, prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, în valoare de 10.587.500 lei.
“Prin acest proiect sunt modernizate drumuri de interes local din comuna Milaş, pe o lungime de opt kilometri, în satele Comlod, Orosfaia şi în Milaş. De asemenea, este reabilitat căminul cultural din Milaş, lucrările fiind executate în pondere de 80%. Şi construcţia grădiniţei cu program normal din Milaş este realizată tot în proporţie de 80%. Lucrările au debutat în noiembrie 2011 şi au ca termen de finalizare luna mai a anului viitor, dar cred că se vor încheia în luna septembrie”, ne-a declarat edilul comunei Milaş, Iosif Gabor.
Şi lucrările de la sistemul de canalizare şi staţie de epurare sunt pe ultima sută de metri. Ba chiar 50 de metri la reţeaua de canalizare, în timp ce staţia de epurare va fi montată în zilele următoare. Este o investiţie de circa un milion de euro, derulată prin Ordonanţa 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii rurale, începută în 2009.
„Un alt program care se derulează la Milaş este cel aparţinând Sucursalei S.D.E.E. Bistriţa, care vizează modernizarea reţelei electrice. În comună, sunt nouă fronturi de lucru. Niciodată, comuna nu a beneficiat de atâtea investiţii”, a precizat Iosif Gabor.
La capitolul restanţe…drumul de la „Măria din Deal” şi mai departe aşteaptă intervenţia Consiliului Judeţean, încă de pe vremea lui Marinescu, Rusu şi acum Radu Moldovan. Şi „legătura” cu judeţul Mureş, DJ 173-pe o porţiune de circa şase kilometri, aşteaptă un covor asfaltic, speranţele legându-se de Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi de firma Romstrade, care şi-a adjudecat contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Comentarii

04/07/12 09:37
teodor

Este bine ca auzim ca se lucreaza.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5