Mihaela Oana Leonte și a sa „Revelație”

Amalia Levey și Ana Ciobanu

Din „cuptorul literaturii”, pe data de 6 septembrie a.c., la Biblioteca Județeană Bistrița Năsăud, a ieșit o nouă carte de poezie, „Revelație”, a tinerei Mihaela Oana Leonte, volumul său de debut, apărut la Editura Stef, Iași, anul acesta, cu o prezentare de Constantin Vaciu.

Deschiderea acestui eveniment a fost realizată de poetul Ioan Pintea, directorul bibliotecii din Bistrița, care ne-a povestit de lipsa cărților din bibliotecile de la sate și despre dorința copiilor de a citi. Poeta era emoționată, iar dummnealui, pentru încurajare, i-a spus să așeze emoțiile în poezie.

Următorul „degustător” a fost jurnalistul Menuț Maximinian care și-a deschis șarmant  discursul, spunând că „ieri s-a sunat clopoțelul la școală, azi la poezie”. Dumnealui a încurajat-o pe autoare, afirmând că e normal să aibă emoții, așa cum și el a avut la prima sa carte lansată, „căci e ca și la primul copil”. A apreciat faptul că, deși poeta s-a stabilit în Irlanda, a scris în limba ei maternă, pe care nu a uitat-o.

„Bucătăreasa” ne-a dezvăluit „rețeta” cărții de față: „Poezia a venit la mine când eram mică”, iar anul trecut poezia a căutat-o din nou și prin căutarea lor reciprocă s-a născut cartea de față. Mai apoi, ne-a încântat recitând câteva din poeziile din volum și alte două poezii noi.

Sora poetei, profesoara Nicoleta Țurca, a transmis și părerea doamnei inspector Claudia Feldrihan, care nu a putut fi de față, dar care și-a exprimat gândurile despre volumul de poezii prin intermediul tehnologiei. Apoi, i-a făcut o surpriză surorii ei, cântând o melodie duioasă.

Ionela-Silvia Nușfelean a încheiat „gustarea poeziei” prin mărturisirea că a citit câteva poezii din volumul  „Revelație” colegilor ei de la Palatul Copiilor Bistrița și aceștia au fost mișcați de mesajul poetic. A mai afirmat că „poezia este ca un stetoscop cu care luăm pulsul traumelor” și i-a acordat poetei un buchet de reviste literare, cu o mușcată prinsă de ele, care pare fragilă, dar e puternică, la fel ca poezia.

Evenimentul s-a încheiat cu mică sesiune de autografe și un interviu luat de echipa AS TV Bistrița. Atmosfera a fost una caldă, poeta fiind înconjurată de mulți apropiați. Afișul lansării de carte a fost semnat de Diana Cristina Morar iar instantaneele manifestării –  realizate de informaticianul bibliotecii, Camil Hosu.

„Vom supraviețui acestor vremuri, dacă suntem creativi”, ne-a spus poeta Mihaela Oana Leonte.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5