Mesajul autorităţilor: Te rugăm insistent să nu ieşi din casă decât dacă este absolut necesar!

Te rugăm insistent să nu ieşi din casă decât dacă este absolut necesar. Dacă trebuie să o faci, păstrează o distanţă de celpuţin 2 metri faţă de alte persoane. Protejează-ţi copiii! Evită pe cât posibil locurile de joacă!

Evită zonele aglomerate unde ești expus la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

Limitează la maximum orice contact direct cu alte persoane , în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.

Se recomandă, inclusiv în privinţa persoanelor împreună cu care locuieşti, să nu intri în contact direct direct decât după igienizarea mâinilor atunci când revii la domiciliu.

Evită atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

În cazul în care ești, totuși, nevoit să atingi aceste suprafețe, protejează-te folosind șervețele de unică folosință.

Păstrează o distanță semnificativă, de 2 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlnești.

 

Respectăaceastă recomandare mai ales la casele de marcat ale magazinelor/supermarketurilor!

 

Evită transportul în comun! Dacă ești nevoit să îl folosești, încearcă să nu  stai față în față cu alte persoane.

 

În zonele urbane, pentru distanțe mici, se recomandă folosirea modalităților alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos.

 

Limitează folosirea bancnotelor şi a monedelor,  optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line - transmiterea virușilor se realizează într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor, cu care ia contact, statistic, un număr foarte mare de persoane.

 

Respectă cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a te proteja atât pe tine, cât și pe cei apropiați. Folosește masca de protecție doar în cazul în care ai simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți.

 

Stai acasă și fă acele lucruri pentru care nu ai avut niciodată timp!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5