Mesaje pentru România în sărbătoare, de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Bistriţa

 Toată perioada, de la începutul anului școlar și până acum, a fost dedicată României! Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr.4 Bistrița au desfășurat diverse activități dedicate Centenarului, activități cuprinse și în proiectul școlii întitulat ,,Mesaje pentru România în sărbătoare”, coordonat de prof. Bor Mariana și prof. Cuciurean Bogdan.  

Elevii claselor Step by Step din școală au fost într-o Călătorie prin istorie parcursul a două luni s-au informat, au aflat despre vitejia străbunilor noștri, despre patriotism și dragoste de țară   și apoi și-au așternut gândurile  cu mândrie și însuflețire pe  coli de hârtie, unii ca pictori minunați, alții ca poeți, istorici astfel implicând aproape toate clasele din școală.

Coordonați de prof. Laura Briciu au participat și la O altfel de oră de istorie - activitate comună, pentru cei mici prima oră de istorie.

Pentru ca acest moment să și-l  amintească  și să-l povestească  generațiilor viitoare, joi,   au organizat în holul școlii o expoziție cu cele 100 de mesaje pentru România realizate cu dăruire de elevii școlii.

Îmbrăcați în costume populare profesorii și elevii  au demonstrat că-și iubesc și respectă țara și s-au  adunat in curtea școlii la o tradiționala horă. Alături de elevi au fost și cei mai mici ,, românași” de la Grădinița cu program normal ,,Rază de Soare” Bistrița, împreună cu educatoarele lor Teodora Mihaela Sutea Crișan și Oana Lungu .

Iubim poporul român și păstrăm tradițiile românești iar sala profesorală s-a transformat, pentru această sărbătoare, într-o veritabilă încăpere tărănească,  așa cum arăta ea acum 100 de ani. Aici au fost expuse  produse tradiționale( slănină,mere coapate, mămăliguță, plăcinte, cârnăciori, fasole bătută  și multe alte produse) ,  pâinea pentru cei 100 de ani,  100 de cornulețe, 100 de bucăți de turtă dulce, 100 felii de cozonac .Fiecare copil a gustat o bucată de chec din partea Asociației părinților.

La finalul activității din curte  au urmărit cu atenție să prindă unul din cele 100 de baloane tricolore în care se regăseau mesaje dedicate centenarului.

Frumos îmbrăcați de sărbătoare nu puteam încheia ziua fără un spectacol artistic România te iubesc! dăruit de elevii clasei a II-a A și a III-a Step by Step.

Elevii clasei a VIII a B au dovedit că pot fi actori talentați prezentând în sala festivă a școlii momente extraordinare din schițele lui I.L.Caragiale denumit Plecăciune nene Iancule, coordonați de prof. Doina Pop.

,,Istoria este nisipul care rămâne în clepsidra timpului”.

Prof. înv. primar Mariana Bor

Prof. Laura Briciu

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5