Menuţ Maximinian, ales preşedinte al Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud

Andrei Moldovan, preşedintele Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, încă de la înfiinţare, a trecut la cele veşnice în luna octombie, lasând multă durere în rândul colegilor din asociaţie, cu care avea foarte multe proiecte.
Conform Statutului din 2019, când societatea a fost reorganizată și înregistrată juridic, Comitetul Director şi membrii fondatori ai Asociaţiei, aleg noul preşedinte, care va duce mai departe proiectele asociaţiei, alături de Comitetul Director. Cu unanimitate de voturi a fost ales scriitorul Menuţ Maximinian, cel care a fost mereu alături de Andrei Moldovan în toate proiectele Socieţăţii, încă de la înfiinţare, fiind secretarul acesteia şi ţinând toată arhiva documentelor la zi. Menuţ Maximinian este scriitor, jurnalist, etnolog, director la cotidianul Răsunetul, realizator de emisiuni la AS TV, radio Renaşterea şi Radio Someş. A urmat Universitatea Babeş‐Bolyai, Facultatea de Litere, secţia română‐etnologie, cu masterat în Etnologie la Universitatea de Nord Baia Mare. Are publicate cărţi pentru care a fost distins cu premii naţionale şi internaţionale. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Ziariştilor Profesionişti, al Asociaţiei de Ştiinţe Etnologice din România.
Apropiat de Andrei Moldovan, sub a cărui aripă a crescut şi căruia criticul i-a încredinţat ( alături de băiatul său Tavi Moldovan) manuscrisele ultimelor sale cărţi, dar şi proiectele asociaţiei, Menuţ Maximinian va conduce asociaţia noastră, pe care o cunoaşte foarte bine. Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud (ASSBN), este o asociaţie cu personalitate juridică, înregistrată la Tribunal în 2019, având ca membrii fondatori pe Icu Crăciun, Virgil Raţiu, Menuţ Maximinian, Vasile George Dâncu, Andrei Moldovan şi Macavei Al. Macavei. Din Consiliu director fac parte vicepreşedinţii Icu Crăciun, Virgil Raţiu, Vasile George Dâncu, iar preşedinte de onoare este Irina Petraş, preşedintele Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România. Juristul asociaţiei este procurorul Macavei Al. Macavei, iar administratorul site-ului este Grigore Cotul.
Asociaţia numără peste 50 de membri. Noii membri asociaţi pot fi admişi în aceleaşi condiţii ca şi până acum: publicaţii în reviste ale Uniunii Scriitorilor şi cronici pentru volumele publicate în periodice de acelaşi fel. Asociaţia realizează o serie de activităţi: instituirea unor premii anuale pentru cele mai bune cărţi apărute, pe genuri literare; cicluri de prelegeri culturale ale scriitorilor în liceele din judeţ; întâlniri cu redactori ai unor reviste literare din ţară; prezentarea unor cărţi-eveniment, în prezenţa autorilor; realizarea unor dezbateri tematice, cu participarea unor invitaţi etc. Faptul că, la cele mai multe dintre activităţi, ASSBN a colaborat cu Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor a dus la un foarte bun nivel al manifestărilor literare, la o comunicare permanentă într-un spaţiu valoric mai generos, extrem de utilă. Să amintim, spre exemplu, Zilele prozei de către Filială, în colaborare cu ASSBN, cu participarea la vârf a conducerii Uniunii Scriitorilor din România, colocviu desfăşurat la Cluj, Chiuza şi Maieru şi care a avut o puternică rezonanţă. Concentrarea forţelor creative pentru afirmarea a ceea ce este valoare durabilă rămâne mereu cea mai eficientă modalitate de a stăvili epidemiile culturale. Suplimentul literar Răsunetul cultural apare fără întrerupere de nouă ani, într-un spaţiu tipografic pus la dispoziţie cu generozitate de directorul cotidianului Răsunetul şi girat calitativ de Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor, prin egida ce i-a fost acordată.
Menuţ Maximinian a fost mereu aproape de asociaţie, sediul Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud fiind în clădirea ziarului Răsunetul, al cărui director este. Suntem convinşi că Menuţ Maximinian va face lucruri frumoase şi de calitate ca preşedinte al Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud. Îi urăm success şi vom fi alături de el.

Comitetul Director
Icu Crăciun, Virgil Raţiu, Vasile George Dâncu

Comentarii

10/01/21 16:54
Nusa Varzaru

Felicitari domnului Menut Maximinian pentru alegerea in functia de presedinte al societatii Scriitorilor din Bistrita Năsăud, o zonă cu o intensă activitate culturală. Succes in numeroasele activităti in care este implicat!

10/01/21 17:56
BĂLĂI EMIL

Calde felicitări, împreună cu urări de multe și remarcabile împliniri viitoare!

10/01/21 19:16
veronica oșorheian

Felicitări, domnule Menuț Maximinian ! Sănătate multă și împliniri frumoase în continuare.

10/01/21 19:30
prof. Radu Băeș

Felicitări!

10/01/21 20:04
Rus Augustin

STIMATE DOMNULE MENUȚ MAXIMINIAN
Cred că sunteți „omul potrivit, la locul potrivit !”. Să se adeverească pe viitor că „gura păcătosului”, adevăr a grăit.
Cu stimă și respect, Rus Augustin

10/01/21 21:02
Archiudean Cornelia

Felicitari Menut! Si mult succes
..

10/01/21 22:45
VASILE BENI

VREDNIC ESTE!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5