Medicii obligaţi să aleagă între spital şi cabinetele private

Medicii care lucrează în spitalele de stat, dar şi în cabinete private vor fi puşi în situaţia să aleagă între cele două locuri de muncă. În acest sens, oficialii guvernamentali pregătesc un proiect legislativ conform căruia medicii să nu mai poată lucra simultan în două locuri, motivând că această măsură va veni în sprijinul pacientului.

Acesta nu va mai fi taxat de acelaşi medic, la cabinetul particular, după ce a făcut o consultaţie la spital.

,,Acest lucru trebuie eliminat, pentru că din punct de vedere al sistemului medical nu şi-a dovedit eficienţa, iar din punct de vedere al pacientului această soluţie este păguboasă. Practic, ceea ce se întâmplă astăzi este următorul lucru: pacientul se duce la spitalul public dimineaţa, i se fac analizele şi este rechemat după-masa, de către acelaşi medic, la clinica privată, unde de multe ori este şi taxat. Deci, pacientul plăteşte şi contribuţia de sănătate, plăteşte şi o taxă pentru un serviciu efectuat de spitalul privat, pe banii spitalului public, de către acelaşi medic care lucrează şi în public, şi în privat”, a declarat Attila Cseke în urma şedinţei de Guvern de săptămâna trecută.

Colegiul Medicilor din România critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a-i obliga pe medici să aleagă între stat şi privat, susţinând că salariile mici din sistemul sanitar public îi obligă pe medici să lucreze şi în sistemul privat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5