Măsuțele de cafea moderne – zile fericite și momente perfecte de răsfăț

Nelipsitele măsuțe de cafea moderne nu pot fi considerate piese de mobilier centrale, așa cum este, de exemplu, canapeaua. Cu toate acestea, nu putem nega necesitatea  lor, înțeleasă prin eleganța aparte pe care o aduc încăperilor, completând armonios decorul acestora.

Tot aceste măsuțe de cafea moderne sunt cele care aduc echilibrul perfect la nivelul decorului interior al camerei, oferindu-i acesteia un aer atrăgător, deloc încărcat. În plus, chiar dacă sunt considerate, în mare parte, elemente decorative, nu trebuie să uităm că, până la urmă, ele au fost inventate în scop practic. Utilitatea lor este deci un prim atu pe care designerii de interior mizează atunci când aleg să le poziționeze strategic. Pentru ca și noi să le putem integra perfect în interiorul oricărei camere, vom urma sfaturile și recomandările specialiștilor, regăsite în cele ce urmează.

Unde pot fi amplasate măsuțele de cafea?

Luând în calcul denumirea acestor piese de mobilier, este clar că așezarea lor va avea în vedere spațiul cel mai frecvent utilizat pentru servirea cafelei. Cu toate acestea, ele nu sunt utilizate doar în acest scop, ca atare, locul în care vor fi amplasate poate varia în funcție de propriile preferințe.

  1. Living-ul

Celebrele măsuțe de cafea așezate în living sunt folosite pentru a servi cafeaua de dimineață în fața televizorului sau citind cartea favorită. Cu toate acestea, ele pot servi și ca piese de decor, însă în cadrul acestei încăperi, ce reprezintă inima locuinței, este clar că utilitatea lor nu se rezumă doar la înfrumusețarea spațiului.

  1. Dormitorul

Spațiul intim al fiecăruia, dormitorul, reprezintă locul în care ne retragem în momentele în care avem nevoie de liniște și relaxare. Nu este deci exclusă servirea cafelei în propriul dormitor. Cu toate acestea, o măsuță de cafea modernă și cochetă, așezată în acest spațiu, va dispune de un spectru mai larg de întrebuințare: depozitare, element de sprijin decorativ, element practic etc.

  1. Holul 

Măsuța de cafea pentru living se poate integra perfect și pe holul casei, însă aici ea va avea altă utilitate. Pentru că momentele de relaxare nu sunt petrecute pe hol, masa va servi drept element de sprijin decorativ pentru vaze pline de flori, tablouri cu amintiri, statuete prețioase sau lumânări frumos parfumate.

  1. Terase/balcoane

Pe timpul verii iubim cu toții momentele de răsfăț petrecute în aer liber, iar iubitorii de cafea consideră chiar că nu există nimic mai frumos decât a-și servi cafeaua în bătaia ușoară a aerului cald de dimineață, pe terasă. Pentru astfel de spații, o măsuță de beton, modernă și frumos decorată, va fi mai mult decât ideală. În momentele în care vântul va avea o activitate mai puternică, măsuța va fi de neclintit.

Măsuțe de cafea moderne de ce să ținem cont atunci când le integrăm în decor?

În ceea ce privește integrarea armonioasă a acestor piese de mobilier în decorul camerelor, trebuie să avem în vedere următoarele aspecte:

     Cromatica

Armonia cromatică este responsabilă de crearea atmosferei intime și relaxante în orice încăpere. Ca atare, piesele de mobilier trebuie să se regăsească în aceeași paletă cromatică. De exemplu, o elegantă măsuță aurie va completa perfect un decor compus din nuanțe maronii, portocalii sau aurii sau, din contră, poate reprezenta pata de culoare într-un decor neutru, construit pe o paletă cromatică închisă.

     Dimensiunile

Specialiștii afirmă că masa de cafea ideală trebuie să fie cu câțiva centimetri mai joasă decât pernele canapelei, înălțimea ideală a acesteia având aproximativ între 40 și 45 de centimetri.

     Texturile

Deși lemnul este materialul cel mai utilizat în confecționarea pieselor de mobilier, nu sunt excluse nici celelalte materii prime. Un model de măsuță de cafea din beton poate fi integrată într-un decor care dispune și de alte piese realizate din același material, la fel cum o masă de marmură își va găsi perfect locul într-un decor în care se regăsesc texturi reci, de marmură, îmbinate cu cele din lemn.

NoRDA transformă diminețile în momente memorabile!

Magazin online specializat pe comercializarea mobilierului modern de inspirație scandinavă, NoRDA, pune la dispoziția publicului o gamă deosebit de variată de măsuțe de cafea, realizate din diverse materiale calitative.

Alegând o măsuță de cafea aurie, estetică, una minimalistă din lemn sau chiar una ultra rezistentă din beton, din cadrul portofoliului NoRDA, fiecare client în parte va beneficia de garanția unui produs cu adevărat impresionant prin design, calitativ din punct de vedere al rezistenței și perfect funcțional.

Adaugă un strop de magie dimineților în care îți servești cafeaua aburindă, cu piesele de decor sau de mobilier de la NoRDA!


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5