Marţi, 13! Nu mai puţin de 32 de şoferi au rămas fără permis!

Pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente grave, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat marţi, 13 noiembrie, cu aparate radar pe DN 17 și DN 15 A și au depistat 32 de conducători auto care au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza legală.

“Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 38.000 de lei conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere în vigoare. De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier au reţinut 32 permise  de conducere, toate pentru depăşirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 de km/h”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Polițiștii bistrițeni urmăresc informarea și conștientizarea, în special a conducătorilor auto, cu privire la urmările deosebit de grave la care se expun atunci când nu respectă prevederile legale privind regimul legal de viteză. Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în județul nostru, polițiștii rutieri bistrițeni desfășoară în mod constant acțiuni la care folosesc și aparate radar.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.

***

Dacă te-a înregistrat un aparat radar conducând un autoturism cu peste 100 km/h pe un sector de drum pe care limita este de 50 km/h, RĂMÂI FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

Dacă rămâi fără permis, nu mai ai dreptul să conduci autovehicule pe drumurile publice!

Dacă ai suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și totuși conduci, AI COMIS O INFRACȚIUNE pentru care poți face închisoare!

Poliţia bistrițeană vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5