Mărioara Murărescu l-a făcut pe Cristian Pomohaci să plângă, în direct, la Radio Someş

Cristian Pomohaci a fost invitatul emisiunii "Someş pe marginea ta" realizată de Anuţa Motofelea la Radio Someş.
Ascultând în studio alături de Cristian Pomohaci piesa „De la Rebrișoara în jos”, mult controversată pentru linia melodică, Anuţa Motofelea a declarat " un cântec iubit de ascultători şi un videoclip superb".
La rândul lui Pomohaci a spus: eram gata să ne dăm în cap unii la alţii de la cântecul ăsta. Slava Domnului că s-a rezolvat. Videoclipul l-am făcut în joacă cu un telefon mobil ajutat de studenţii de la teologie, când faci ceva cu drag nu are cum să nu iasă bine. Pentru că ai fost implicată în acest subiect îţi spun Anuţa că nu o să las pe nimeni să se atingă de numele Valeriei Peter Predescu, regina cântecului năsăudean. Nu doresc să aduc vre-un prejudiciu familiei cu copiii ei sunt prieten şi astăzi. Am venit la tine în emisiune pentru a ştii lumea că nu avem nimic unii cu alţii, că nu ne-am luat de păr.
Întrebată care este cântecul ce îi place mai mult de pe noul album, Anuţa a declarat: Nu pot să spun... Însă Pomohaci a completat : Draga de tine, ştiu că „De la Rebrișoara în jos”.
Surpriza emisiunii a fost realizatoarea emisiunii "Tezaur flocloric" Mărioara Murrescu, care a declarat telefonic" Mă bucur că părintele aduce cântece frumoase în sufletele oamenilor şi că am ascultat şi eu la momentul potrivit, aceste cântece pe care părintele le aşează pe noul album. Părintele a aşezat aici frumuseţea cântecului şi a vorbei. Îmi place mult discul acesta. Cântecul adunt pe un asemenea cd lasă urmă pe pâmânt. Preoţii epitrafirul, în trecut, peste ostumul popular. Cele două costume reprezintă lumea pe care o slujeşte Cristian pomohaci.
Ascultând aceste cuvinte Cristian pomohaci a început să plângă în direct: dacă aş putea aş sta lângă picioarele dvs. ca ofrandă, drept mulţumire pentru ce aţi făcut pentru mine. Avem nevoie de dumneavoastră.
La rândul ei Anuţa a declarat că dacă nu era emisiunea Moştenitorii-tezaur folcloric la Bistriţa nu ştie dacă ar fi mers pe drumul cântecului.
Un alt invitat prin telefon a fost Văru Săndel "responsabil" pentru album: Cele bune să se spele, cele bune să se-adune. Avem un alobum iubit şi aprecit. unde văd cântecul rebrişoara nu mă sfiesc să spun că eu am făcut-o.
Despre linia melodică a şlagărului „De la Rebrișoara în jos” nu s-a spus nimic în emisiune. O vor face specialiştii, prof. univ Ioan Bocşa, de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj, şi prof. dr. Gavril Ţărmure, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, sunt invitaţi, pe 3 aprilie, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, să se pronunţe în privinţa plagiatului de care e acuzat Cristian Pomohaci de Nicolae Predescu, fiul Valeriei Peter Predescu. Se pare că linia melodică seamănă cu cea de la cântecul "Cânt la lume că mi-i dragă" pe care regretata artistă a Năsăudului-Valeria Peter Predescu a pregătit-o în sudioul de înregistrări cu puţin timp înainte de a trece la cele veşnice. Instrumentiştii au înregistrat linia melodică pentru tot albumul, însă doamna cântecelor noastre nu a mai apucat să imprime decât două doine. Familia a hotărât ca întregul album să fie preluat şi continuat de Anuţa Motofelea.

Comentarii

05/03/13 20:04
Doran

Ne-au napadit lacrimile pe toti. Rugaciunile infocate din miezdenoapte ale popii iubitor de cele lumesti nu au vindecat boala amfitrioanei lazii de zestre a folclorului. Surprinzator, nu-i asa? Trebuia sa-si planga unul altuia pe umeri in direct. O adevarata melodrama. Dupa ce a promovat o viata ideea de folclor autentic, mai la urma, d-na folclorului a dorit sa-si exhibe drama prin Libertatea sau Click si Acces direct. Suberbia sau vanitatea este unul dintre cele sapte pacate ale lumii. Vae victis!

06/03/13 00:51
george i

noul album al lui Cristian Pomohaci chiar este folclor autentic din zona nasaudului,mai ales ca autorul unora este varul Sandel?nu zic ca nu este frumos,dar mie nu mi s-a parut a fi,mai ales melodiile,credeam ca e alt gen...dar daca marea specialista,cea mai mare iubitoare de folclor,distinsa doamna Marioara Murarescu zice asta si chiar domnia sa si-a dat girul sau de specialist si cunoscator,atunci nu mi trebuie sa avem nici o urma de indoiala.
felicitari parintelui Cristian Pomohaci!

06/03/13 23:50
grushenka Ivanov

N-ar pucea părintili Pomohaci sî si mulțamască cu glorii pi carei o dă Slujârea Domnuli la altari?

08/03/13 08:38
Doran

@George. Daca autorul cantecelor este varu Sandel "folcloristu' grohaitor" ar trebui sa aveti o dilema majora cu privire la valoarea lor. Cantecul popular nu este o licenta folclorica personala ci, creatia spirituala anonima si colectiva a satului romanesc. Daca amfitrioana si-a dat dat girul, nu face decat sa confirme iubirea de compromis. Surogatul dulceag este la moda.Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!
@grushenka. Nu, pentru ca iubirea sa de sine il copleseste incat nu mai e loc de Domnul.

04/10/13 13:36
Nero

Au plins amindoi cu capul pe umar ,doi iubirori de bani si avari ,saracii de ei nu li s-a umplut suficient de mult tolba .Cristian inca nu si-a terminat de cumparat apartamentele din Cluj ,iar doamna cintecului popular ,mai are de promovat ceva nulitati pe mita ,ciubuc si mici atentiii .

19/10/13 21:19
Petra

De ce pe fata lumi nu-s la fel toti oameni?
Lumea ar fi infinit mult mai buna daca am avea mai multi oameni ca si Cristian Pomohaci.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5