Strigat-am către tine

Maraton de poezie Grigore Vieru, la Târgu-Mureş

Nicolae Băciuţ

Studioul Regional de Radio Târgu-Mureş, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Mureş, Centrul de Studii Literare „Grigore Vieru” al Fundaţiei Culturale „Cezara Codruţa Marica” din Târgu-Mureş, Asociaţia pentru Descoperirea, Susţinerea şi Promovarea Valorilor Cultural-Artistice şi Profesionale din Târgu-Mureş, în parteneriat cu cotidianul „Cuvântul liber”, ASTRA Mureş, Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureş, organizează, vineri, 11 februarie 2011, ora 18.00, Maratonul de poezie STRIGAT-AM CĂTRE TINE, în numele apropiatei zile de naştere a marelui poet al literaturii române, Grigore Vieru.

Astfel,iubitorii de poezie, indiferent de vârstă sau profesie, sunt aşteptaţi la Galeria de Artă „Deisis”, de la Palatul Culturii, unde este expus bustul în bronz al poetului Grigore Vieru, să citească din creaţia poetului. Fiecare participant va avea prilejul să prezinte o strofă preferată din lirica poetului, aducându-şi volume proprii sau alegând, pe loc, din textele care vor fi pregătite de organizatori. Vor putea prezenta fragmente preferate din creaţia poetică a lui Grigore Vieru şi scriitori din alte localităţi ale ţării sau din Republica Moldova, prin intervenţii telefonice

Maratonul de poezie de la „Deisis” va fi transmis în direct de Studioul Regional de Radio Târgu-Mureş, putând fi urmărit pe internet de orice iubitor al poeziei lui Grigore Vieru, din orice colţ al lumii, pe adresa www. radiomures.ro.

Vor prezenta scriitorii Valentin Marica şi Nicolae Băciuţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5