Dr. Mircea Gelu Buta poate răsufla uşurat

Managerul Spitalului Judeţean, la pixul preşedintelui CJ

Guvernul a stabilit ca din clipa în care spitalele vor trece în administrarea primăriilor şi a consiliilor judeţene, şefii acestor instituţii să poată schimba, dacă vor, managerii unităţilor spitaliceşti, chiar şi prin simple dispoziţii ale primarului sau preşedintelui CJ .

Având în vedere poziţia preşedintelui CJ Liviu Rusu faţă de managementul Spitalului Judeţean, este limpede că doctorul Mircea Gelu Buta va rămâne mult şi bine la şefia spitalului.

Prefectul Cristian Florian a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivel central s-a stabilit ca atât preşedinţii de CJ cât şi primarii să poată decide, prin acte administrative, asupra conducerii spitalelor pe care le vor prelua în administrare, chiar din secunda în care acest lucru se va întâmpla.

Mai precis, din momentul în care spitalele vor trece în administrarea primăriilor şi CJ-urilor din ţară, şefii acestor instituţii vor putea destitui actualii manageri şi numi alţi interimari şi prin simple dispoziţii ale primarului sau preşedintelui CJ, nu numai prin hotărâri de consilii locale sau Consiliu Judeţean. Practic, actualii manageri ai spitalelor vor fi la mâna şefilor primăriilor şi consiliilor judeţene.

În ceea ce priveşte judeţul nostru, este de notorietate relaţia de prietenie dintre preşedintele CJ Liviu Rusu şi managerul Spitalului Judeţean, dr. Mircea Gelu Buta. În aceste condiţii, dr. Mircea Gelu Buta poate răsufla uşurat, funcţia sa fiind mult mai sigură decât a altor directori de unităţi sanitare.

Menţionăm că pentru ocuparea posturilor de manageri de spital ar trebui să se organizeze concurs în 60 de zile de la preluarea lor de către primării sau CJ, iar cei care le vor organiza vor fi, evident, noii administratori ai acestor unităţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5